ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Népszabadság

Dettike, a Pulitzer-díjas fotóriporter

Az egykor volt Népszabadság legendásan jó fotórovatában felbukkant egy szőke kislány. Ahogy mondani szokás: ötven kiló volt vasággyal. Rezzenetlen komolysággal cipelte a ménkű nehéz fotós felszerelést, és olyan helyeken is fényképezett, ahol sok férfi nem mert volna...

Még az igazságszolgáltatás sem képes megfékezni a hatalmon lévő jobboldal étvágyát

A Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSI) a jövőben is támogatnak magyar civil szervezeteket, illetve együttműködnek velük, hiába közölte azt az Orbán-kabinet, hogy többeket azok közül ki kell takarítani az országból – tudósít a The New York Times a Reuters híre alapján. A tényt az alapítvány vezetője tudatta a hírügynökséggel. Chris Stone hangsúlyozta, hogy Magyarországon és a világon mindenütt minden eddiginél szorosabban együtt kívánnak dolgozni a nem kormányzati szervezetekkel, mert erősíteni igyekeznek a demokratikus gyakorlatot, jogokat és igazságszolgáltatást.

Fordul-e a világ 2016-ban? – szavazás szavakra

A Tinta Könyvkiadó minden év végén internetes szavazással gyűjti össze (immár 2009 óta) az év szavait, mert a mindenekelőtt nyelvészeti kiadó szakembereinek meggyőződése, hogy ilyetén összegyűlt szavak pontosabban mutatják be világunkat, mint a nagy történészi tanulmányok.

A magyar demokrácia öt év alatt alakult át tekintélyelvű rendszerré

Haraszti Miklós őszintén aggódik Amerikáért, mert már látta Magyarországon, miként erősödött meg egy populista vezető. Az EBESZ volt sajtószabadság-felelőse, a Közép-Európai Egyetem emberi jogi ügyekben illetékes kutatási igazgatója a The Washington Post véleményoldalán figyelmeztet arra, hogy a magyar demokrácia öt év alatt alakult át populista, tekintélyelvű rendszerré. És nagyon sok a hasonlóság Orbán Viktor, illetve Trump között. Nem véletlen tehát, hogy a magyar vezető ünnepelte az amerikai vezető győzelmét, mondván, hogy az véget vet a liberális nem-demokráciának, a politikai korrektség diktatúrájának, a demokrácia exportjának.

A Kossuth Rádiót nem szabadna beengedni a lakásba, mert végzetesen uszít

A Der Spiegel munkatársa úgy tudja, hogy a német kancellár azzal állt fel, miután megnézte Trump pennsylvaniai köszönetnyilvánítását, hogy a lehető legrosszabbra kell felkészülni. A CDU elnökségének számolt be a látottakról, és a részvevők szerint igencsak aggodalmas volt. Azt ajánlotta a jelenlévőknek, hogy mindenki vetítse le magának az egyórás felvételt, mert abból kiderül, milyen világban él a leendő elnök, illetve hogy milyen politika várható tőle. A fő, hogy számára egy jelszó létezik: Amerika mindenekelőtt.

Mit jelent? – szótár mának, holnapnak a múlt megértéséhez

A napokban jelent meg Daniss Győző Mit jelent? című diákszótára a Tinta Könyvkiadónál. Ebből az alkalomból beszélgetett a szerzővel Cserháthalápy Ferenc, a kiadó külső munkatársa, aki bevezetőként megjegyezte: a szótár alcímében, azon kívül, hogy Diákszótár, három szót olvashatunk: nyakhegedű, göreb, ösztöke. Azt tudom, hogy az ösztökét két dologra is használták: vele tisztították szántáskor az ekevasat és ösztökélték az ökröket gyorsabb munkára. De bevallom férfiasan, nem tudom, mi a nyakhegedű és a göreb.


1 2 3 4 5 6 7   >