ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Nagy Dániel Viktor

„Leszámolás velem” – egy kényes téma bravúros színrevitele

A jó színház = katarzis. Nekem legalábbis. Összetett érzés, aminek végeredménye, hogy tapsolni még csak-csak tudok, de megszólalni, beszélgetni nemigen. Fejbe kólint az élmény, s az érzés hosszú ideig kiragad a mindennapok rutinjából. Legutóbb az Orlai Produkciós Iroda „Leszámolás velem” című monodrámája okozta ezt az állapotot. (A képen: a szerző.)

Mona Lisa a levesestál közelében

A kritikus az adott nap adott előadását éli át. A látvány mindig egyszeri, tehát megismételhetetlen. Talán Anna jelenléte is. Igazából csak a keresztnevét ismerjük. Ott ült a jobb oldal hatodik sorában, és visszakacsintott, amikor a színpadról rákacsintottak.

Anat Gov: Happy Ending – halálos revü a szabad döntésért

Ha létezik különleges, szokatlan színdarab, hát az izraeli Anat Gov: Happy Ending (Sof Tov - סוף טוב ) című prózai revüje valóban az! Az Orlai Produkciós Iroda, a Szentendrei Teátrum és a Mediszín Kft. együttműködésében létrejött előadást Gergye Krisztián (képünkön) rendezte meg Hernádi Judit, Fekete Ernő, Margitai Ági, Hegyi Barbara, Bánfalvi Eszter, Bertalan Ágnes, Nagy Dániel Viktor és Formán Bálint szereplésével. 

Római vakáció Orlai-produkcióban – a szükség találékonyságra nevel

Nagy közönségsiker mellett mutatták be a Szentendrei Teátrumban a képünkön látható szerző, Paul Blake „Római vakáció” című, a felejthetetlen Cole Porter dallamaival megírt zenés játékát Cseh Judit, Fekete Ernő, Hernádi Judit, Márton András, Nagy Dániel Viktor, Szikszai Rémusz és Tenki Réka előadásában. Akinek ismerős a cím, nem téved, ismét egy közkedvelt, régi film színpadi adaptációját vállalta fel az Orlai Produkciós Iroda.  

Marilyn, vagy nem Marilyn csodálatos halála

A filmdíva halálának ötvenedik évfordulója alkalmából – idei második premierként – roppant izgalmas, dokumentumokkal átszőtt fikciós darabot mutatott be a Karinthy Színház: Vámos Miklós: Marilyn Monroe csodálatos halála címmel. A tragikomédiát Böhm György rendezésében, Hullan Zsuzsa (a képen), Hujber Ferenc / Karalyos Gábor, Balikó Tamás, Németh Gábor,Balázs AndreaésNagy Dániel Viktor e. h. adják elő.