ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

Hírközlési bírság a telekomos eszközök jogsértő és kényelmetlen visszavétele miatt

Nem csupán pénzt, időt, fáradságot is megtakaríthatnak a Telekom előfizetői a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tizenötmillió forintos pénzbírsággal járó eljárásának eredményeként. A fogyasztók az eddigiekkel ellentétben ezután már a Telekom minden ügyfélszolgálatán leadhatják a szolgáltatáshoz szükséges, ám feleslegessé vált eszközöket: a set top boxokat, routereket és tartozékaikat. A vizsgálat szerint a szolgáltató több esetben jogsértően fizettetett az ügyfelekkel kártérítést is. A hatóság a bírság kiszabása mellett a jogsértések megszüntetésére kötelezte a szolgáltatót, amely együttműködően és konstruktívan változtatott eddigi gyakorlatán.

Dr. Magyari Endre-díjasok: Győrbíró László és Somogyi András

A számhordozási tudakozó, illetve az első hazai műholdas közvetítőlánc létrejöttében kulcsszerepet játszó két szakember, Győrbíró László és Somogyi András vette át ma a távközlési világnap alkalmából a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke által 2014-ben alapított „Dr. Magyari Endre-díj”-at Győrött, a Széchenyi István Egyetemen.

Negyvenmilliós NMHH-bírság az Invitelnek

Negyvenmillió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság általános hatósági felügyeleti eljárásban az Invitel Távközlési Zrt.-re, mert tavaly október 1-jei hatállyal jogsértően, megfelelő jogalap nélkül, egyoldalúan módosította az egyéni előfizetői szerződéseket. A hatóság egyúttal kötelezte a szolgáltatót, hogy az érintett szerződéseket a jövőben az elektronikus hírközlési törvénnyel összhangban eljárva módosítsa. 

Ingyenessé válnak, megzöldülnek a kék számok

A hírközlési hatóság (NMHH) idei első rendelete a fogyasztói érdekekre tekintettel a kék számokat fokozatosan megszünteti úgy, hogy azok június 30-ától a jövő év végéig zöld számként továbbra is használhatók maradnak. A rövidszám-tartomány számai, amelyek jelenleg kékszám- és zöldszám-díjazásúak is lehetnek, ez év június 30. után csak zöld számként, ingyenesen lesznek hívhatóak.

Hiányosságok a 450 MHz-es frekvencia hasznosításában – büntet a hírközlési hatóság

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 38,8 millió forint pénzbírságot szabott ki az MVM Net Zrt.-re a 450 MHz-es sáv frekvenciahasználati jogosultsága kapcsán kötött hatósági szerződés teljesítésének néhány hiányossága miatt. – A Huawei Technologies Hungary rendszerszállítóként, az Antenna Hungária Zrt. generálkivitelezőként vesz részt az MVM NET Zrt. LTE450 technológiára épülő országos lefedettségű hálózatának kiépítésében.

Holnaptól megszűnhet a hírközlési előfizetők kiszolgáltatottsága

A hűségidős díjszabás-emelési lehetőségek csökkenése, a nem újratöltött feltöltő kártyán megmaradt pénz visszautalása, az áfsz-ben visszakereshető akciós feltételek, a ráutaló magatartás pontosabb meghatározása, évi egyszeri ingyenes példány a szerződésből a nem írásban megkötött előfizetés esetén is, könnyebb felmondás jogszerűtlenül kivett műsorcsatorna miatt, több védelem a kkv-knak – ezek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság legfontosabb, december 1-jétől alkalmazandó intézkedései az előfizetői szerződésekre vonatkozó rendeletből.


1 2 3 4 5 6   >