ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Elsőként Szegedre gurul a fogászati rendelő

Évek óta járja az országot a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza: a gyógyítást önként és ingyen vállaló fogorvosok az idén is csaknem húsz helységet, jórészt iskolát keresnek föl vizsgálat, kezelés és szaktanácsadás céljából. A programot évek óta támogatja a Colgate-Palmolive Magyarország: fogkefét és fogkrémeket ajándékoznak a gyerekeknek, ezzel is segítik a helyes fogápolási szokások kialakítását. 

Közös fellépést az öngyilkosságra buzdító netes tartalmak ellen

Az eddiginél sokkal nagyobb társadalmi összefogást várnak a médiumoktól és az internetezőktől a Safer Internet Program (SIP) hazai képviselői a közösségi médiában megjelenő, autoagresszióra (önsebzésre) buzdító oldalakkal és a rosszindulatú kommentelőkkel szemben. 

Hófehérke és a törpék várják a pályázókat

Pályázatot hirdet a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szociálisan hátrányos körülmények között élő, kiemelkedő eredménnyel tanuló, a zene és általában a művészetek iránt különös érdeklődést tanúsító általános iskolások részére, akik szeretnék megnézni a budapesti Erkel Ferenc Színház Hófehérke és a 7 törpe című táncjáték előadását. 

Együtt a mostaninál jobb, biztonságosabb internetért

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felkérésére hatóságok, informatikai vállalatok, civil szervezetek és gyerekek fognak össze, hogy a biztonságos internet napja alkalmából felhívják a figyelmet a mostaninál biztonságosabb és jobb internetezés fontosságára és alapvető szabályaira.

A biztonságos internet napja, 2017

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a biztonságos nternet 2017-i napja alkalmából versenyt hirdet hazai általános, középiskolások és a felsőoktatásban részt vevők számára, plakát vagy fotó készítésére. A verseny célja, hogy a fiatalokat, „digitális bennszülötteket” mozdósítsa médiatartalmak előállítására a biztonságos internet témájában, és ezáltal felhívja a figyelmet az internetben rejlő számtalan lehetőségre.

Ingyenes ünnepi rendezvények 2300 gyermeknek

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) – már hagyományosan – az idén karácsonykor is ünnepi programokkal és sok-sok ajándékkal örvendeztet meg 2300 magyarországi és határon túli, rossz anyagi körülmények között élő, hátrányos helyzetű, rászoruló gyermeket.


1 2 3 4 5 6 7   >