ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Nemzetközi Olimpiai Bizottság

Los Angeles is aggódik: a kaliforniai nagyváros nyakán maradhat az olimpia

Los Angeles tényleg elnyerheti a 2024-i olimpiai játékok rendezési jogát – de biztos, hogy ezt akarjuk is? –kérdezte a kaliforniai nagyváros lakosainak nevében Mariel Garza a Los Angeles Times internetes felületén megjelent véleménycikkében, a budapesti visszalépésről szóló hír nyomán. Felidézte, hogy az amerikai olimpiai bizottság választása eredetileg Bostonra esett, legyen a pályázó a keleti parti nagyváros, de ez rossz döntésnek bizonyult: a bostoniak jó része nem kért abból a megtiszteltetésből, hogy nyakig eladósodjék egy olyan esemény miatt, amelyre sokan nem is engedhetik meg maguknak a belépőjegyet.

Orbán–Kaczynski: jobboldali nacionalisták Moszkva árnyékában – menekültek, uniós pénzek

Washington Post úgy mutatja be az Orbán–Kaczynski-találkozót, hogy itt két olyan, jobboldali-nacionalista vezető ült le egymással, aki hasonló irányba viszi országát. A vendég csodálatát fejezte ki a házigazda erős, illiberális kormányzási modellje iránt, amely azonban külföldön aggályokat keltett a magyar demokrácia állapota miatt. A Jog és Igazságosság ugyanazt az utat választotta, mint Orbán, beleértve az igazságszolgáltatás és a média erősebb központi ellenőrzését. Közös álláspontot képviselnek a migráció ügyében is, határozottan ellenzik az unió próbálkozását, hogy elossza a menekülteket a tagállamok között. Véleményük csupán Oroszország ügyében tér el. 

Isztambul, Madrid, Tokió versenyez a 2020-i olimpiáért

Benyújtotta pályázatát a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) a 2020-i Nyári Olimpiai Játékok és a paralimpia megrendezési jogáért Isztambul, Madrid és Tokió. A három város közül egyedül a japán főváros volt már házigazdája olimpiának, jelesül az 1964. évi nyári olimpiának.