ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: New York

Ózdtól Tokióig – Farkas Gábor vendégprofesszor lesz Japánban

Nemrég új szólólemezzel jelentkezett Farkas Gábor; az album a Steinway & Sons Records gondozásában látott napvilágot. A zongoraművész nemrég a budapesti Opera Zongorateremben vehette át azt az oklevelet, amely tanúsítja, hogy Farkas Gábor immáron a Steinway Artist cím birtokosa. (Kép: Katona Csilla)

Idézettel fizethető a kávé a költészet világnapján

Március 21., kedd: a költészet világnapja. Miként hazánkban tavalyelőtt és tavaly, akként az idén is minden idézet, ismert, vagy éppen frissen költött saját szösszenet fizetőeszközzé válik azokon a helyeken, ahol Meinl-kávét kínálnak a vendégnek. Az irodalomszeretőnek vagy éppen fűzfapoétának semmi egyéb teendője, mint az asztalkákra kirakott formanyomtatványra firkantani egy-egy verssort, világmegváltó saját gondolatot…

New York, next@acer: gépözön munkához, tanuláshoz, játékhoz

Látványos növekedést produkál az Acer a termékeivel az üzleti szférában termékeivel, emellett sikerült új piacokat is felfedeznie a hardver- és szoftver-szolgáltatások ágazatában. A tartós siker záloga a folyamatos termékbővítés a többi között: a játékra tervezett-gyártott Predator-sorozat, az új konzumer noteszgépek, köztük a „kettő az egyben” termékek, munkára szánt masinák, valamint a Chromebook-ok, különös tekintettel az iskolakezdésre.

Miközben a világ az új klímaegyezményt írja alá, aközben nálunk állni látszik az idő

Több mint 130 állam- és kormányfő lesz jelen holnap, április 22-én az éghajlatváltozásról szóló Párizsi Megállapodás pénteki ünnepélyes aláírásán New Yorkban. Magyarországot várhatóan Áder elnök képviseli majd, Orbán Viktor pedig nem lesz ott, ahogy a párizsi klímacsúcsot is kihagyta. – Az Energiaklub országos felmérése világosan mutatja: a magyar lakosság több mint négyötöde a mindennapjaiban is érzékeli az éghajlatváltozás hatásait, és aggódik a klímaváltozás miatt. Tízből heten védtelennek érzik magukat a klímaváltozás hatásaival szemben. A válaszadók leginkább attól tartanak, hogy a klímaváltozás egészségügyi problémákat okoz számukra vagy szeretteik számára. 

Kossuth Lajos – Európa, Amerika, Ázsia

Az 1848–49-i forradalom és szabadságharc leverése után élethossziglan tartó emigrációba kényszerült Kossuth Lajos (1802–94), a 19. század legmarkánsabb, legnagyobb hatású magyar politikai vezetője. Hosszú vándorútja az Oszmán Birodalomban kezdődött, ahol összesen két évet töltött, ebből négy hónapot a mai Bulgária területén, a Rusze és Várna között nagyjából félúton fekvő Sumenben, régi magyar nevén Sumlában.

Vers, idézet – Meinl-kávéval

„Nincs nap kávé nélkül” – olvashatta csaknem évszázadig a hazai Meinl Gyula-boltokba betérő a jelszót a hatalmas, tölcsér alakú kávédaráló és a presszógép fölött. Az új Meinl-jelszó: „Nincs nap vers(idézet) nélkül”. Legalábbis március 21-én, a költészet nemzetközi napján. Mégpedig jó hatvan, itthoni kávéházban, cukrászdában, ahol Meinl-kávét kínálnak.


1 2 3   >