ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Noran Libro

Bolgár György: Lökhajtásos katica – könyvbemutató

A szerző, az egyik legsokoldalúbb magyar toll- (és ecset-)forgató, a hivatása példás műveléséért sokszorosan kitüntetett író-, újságíró, Bolgár György mondja, írja: „Nehéz manapság olyan irodalmi műfajt találni, amely egyaránt megfelel írónak és olvasónak. A twitterezés, az sms-ek, a gyorséttermek világában bátorság kell a nagyregényhez, de az egypercesekhez is…

Kafka macskái: kétrészes rádiójáték Szántó T. Gábor regényéből

Szántó T. Gábor (a képen) Kafka macskái című regényét, mely a Noran Libro kiadónál jelent meg, Surányi András alkalmazta rádióra és rendezte. A kétrészes rádiójátékot augusztus 22–23-án, szombat és vasárnap este 21.04-től sugározza a Kossuth Rádió. Közreműködik: Cserna Antal, Széles Tamás, Bozó Andrea, Fekete Ernő, Holl Nándor,Kovács Krisztián, Menszátor Attila, Pelsőczy Réka, Schneider Zoltán, Nagy Ilona, Surányi András, Záhonyi Enikő. Hangmérnök: Drobek Attila, zenei szerkesztő: Hortobágyi László. A felvételt a Magyar Rádió nonprofit zRt. megrendelésére, az MTVA megbízásából, a Kaneta Produkció készítette 2015-ben.

 

Szunyogh Szabolcs: Jákób csillaga – avagy a zsidóságról elfogulatlanul

Tankönyveink szinte kizárólag a holokauszt kapcsán írnak valamennyit a zsidókról. A magyar történelemben játszott szerepükről, kultúrájukról, vallásukról, etikájukról, humorukról semmit. Ez a könyv ebben szeretne segíteni. Szunyogh szabolcs (a képen) bemutatja a zsidó vallást, az ünnepeket, a szokásokat, az életvitelt, a kóserság törvényeit, a zsidóság szent könyveit, külföldi és hazai történelmét, fontosabb magyarországi műemlékeit, a legismertebb antiszemita vádakat, kiindulópontjaikat, következményeiket és cáfolataikat, a zsidósággal kapcsolatos legfontosabb történelmi személyiségeket, és képet rajzol Izrael Állam életéről is.

Apacs művészet – Rockenbauer Zoltán új könyve

Kivesző, elavuló stílusminősítésű szó az apacs. Ezt emelte ki a csaknem-feledésből legújabb könyve – az Apacs művészet – címéül Rockenbauer Zoltán. Így élesztette fel a szerző a csibész, a vagány, később huligán jelentésű szavunkat, vagyis az apacsot. A kötetet a napokban mutatták be az Örkény könyvesboltban.

Kelecsényi László: Emléked leszek

Szeretem az olyan könyveket, amelyekben magamra s a korra ismerek, amelyben éltem, élek. Ilyen, nekem emlékidéző, s a fiatalabb generáció számára retró hangulatú, történelmet bemutató, kellemes olvasmány Kelecsényi László (képünkön) Emléked leszek című új regénye, amit a Noran Libro az idei ünnepi könyvhétre jelentetett meg. (Foto: 168 Óra)

Mészáros Tamás okos könyve: „Vészhelyzet – 4 év a centrális erőtérben”

A közeli múlt – értsd: az utóbbi jó négy év – csaknem naplószerű bejegyzései formájában bontakozik ki a történések háttere Mészáros Tamás legújabb könyvében. Címe: „Vészhelyzet – 4 év a centrális erőtérben”. Ajánlható mindazoknak, akik csak egy kicsit is érdeklődnek napjaink hazai történései, az összefüggések és a politikai szereplők cselekedeteinek háttere iránt.


1 2 3   >