ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Nyugat

Idézettel fizethető a kávé a költészet világnapján

Március 21., kedd: a költészet világnapja. Miként hazánkban tavalyelőtt és tavaly, akként az idén is minden idézet, ismert, vagy éppen frissen költött saját szösszenet fizetőeszközzé válik azokon a helyeken, ahol Meinl-kávét kínálnak a vendégnek. Az irodalomszeretőnek vagy éppen fűzfapoétának semmi egyéb teendője, mint az asztalkákra kirakott formanyomtatványra firkantani egy-egy verssort, világmegváltó saját gondolatot…

Trump gúnyt űz a liberális világrend alapértékeiből

Lehet, hogy Trump gazdasági ígéretei tetszenek Le Pennek, Farage-nak és Orbánnak, csak éppen az efajta beszédekből nem következnek életképes munkahely-teremtési stratégiák – írja a The New York Times. A populista lázadás magához vonzotta a világ jó részén a középosztálybeli munkásokat, akik úgy érzik, hogy magukra maradtak a változások közepette. A politikusok mindenütt igyekeznek kiengesztelni ezeket az elszánt rétegeket, amelyek a jövedelmek igazságosabb elosztását követelik.

Postagalambok Visegrádról

Csupa boldogtalan, keserű ember. Hansi Berlinben, Jean-Paul Párizsban, Juanita Madridban: eljött a világvége. Választhattok: gyógyszer, főbelövés vagy sipirc a vonat alá! A magyarok már nem csípnek benneteket. A szlovákok, a csehek, a lengyelek sem. Ezt nem lehet túlélni.

Az álcázott putyinista bértollnokok a tárgyilagos újságírást fenyegetik Magyarországon

Egy amerikai szakértő szerint a brit népszavazás súlyos válságba taszította az uniót, ugyanakkor ennél nagyobb szolgálatot aligha lehetett volna tenni Putyinnak – állapítja meg a The New York Times. A „Henry Jackson Társaság” nemzetközi intézet orosz ügyekért felelős igazgatója felhívja a figyelmet, hogy az orosz elnök 16 éve igyekszik destabilizálni a Nyugatot, ám megosztási kísérletei sikertelennek bizonyultak. Most viszont megbomlott az egység vele szemben. Az EU a Moszkva-ellenes szankciók egyik legerősebb támogatóját vesztette el. 

Jóval több muzulmán hajlandó az életét áldozni a Nyugatért, mint amennyi ellene fordul

A kelet-európai országok elfelejtették, hogy az ő történelmük része is a menekülés, hiszen a szocialista időkben is százezrek menekültek vagy próbáltak elmenekülni Nyugatra. Most pedig nagy áradatnak állítják be az ugyanazon helyzet elől menekülőket – írja a Süddeutsche Zeitung. A Washington Post szerkesztőségi cikkében emlékeztet arra, hogy a muszlimok inkább a Nyugatért halnának meg. Ezt bizonyítja, hogy rengeteg muzulmán vesz részt nyugati országok hadseregeinek a műveleteiben. A Financial Times úgy véli, Schengen elesett.

Orbán nem őrültebb, mint Berlusconi vagy Sarkozy

Tamás Gáspár Miklós szerint Orbán Viktor nem őrültebb, mint Berlusconi vagy Sarkozy. Roppant ügyesen vegyíti a neoliberalizmus elleni retorikát a neoliberális módszerekkel, ideértve az alacsony adókat, a vállalkozóknak adott ösztönzőket és a szociális támogatás egészen brutális csökkentését. A filozófus minderről a Jacobin amerikai baloldali folyóiratban értekezik.


1 2 3   >