ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Oracle

Karola vásárolni megy – ötezer dollárért

Bevásárlós mobil alkalmazással nyerte el Bálint Karola, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának első éves programtervező informatikus szakos hallgatója az Oracle Academy díját az Intel világversenyén (Intel ISEF). A ShopMap nevű alkalmazáson használó a saját bevásárlólistáját jelenítheti meg, majd az okos alkalmazás meghatározza az optimális útvonalat a boltban, hogy a vevő a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban találja meg a kívánt termékeket. A ShopMap fejlesztéssel a szegedi egyetemista az Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) innovációs versenyen nyerte el az Oracle Academy díját, amely mellé 5000 dollár, körülbelül 1,4 millió forint pénzjutalomban is részesült.

Közös európai menekültügyi rendszer: fenntarthatóság és méltányosság

Az Európai Bizottság ma terjesztette elő a közös európai menekültügyi rendszer reformját érintő javaslatait. A cél a menedékjogi kérelmek tagállamonkénti elosztásának eddiginél méltányosabb, hatékonyabb és fenntarthatóbb kialakítása. Az alapelv nem változik: a menedékkérőknek abban az országban kell menedékjogot kérelmezniük, ahol az unió területére belépnek, kivéve, ha más tagállamban vannak családi kapcsolataik. Ugyanakkor az új mechanizmus szavatolná, hogy egyik uniós ország menekültügyi rendszerére se nehezedjék aránytalanul magas nyomás  – közölte lapunkkal az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete.

György László vezeti a hazai Symantecet

Január 17-től György László irányítja a Symantec hivatalos képviseletét ellátó MiTech Systems magyarországi tevékenységét – jelentette be a társaság. A kinevezés előtérbe állítja a cég elkötelezettségét a hazai piac iránt – Magyarország fontos szerepet játszik a Symantecet képviselő MiTech regionális terveiben. (Kép: it_business)

Magyar szakember először tart előadást a világ legnagyobb IT-konferenciáján

Ezernél több pályázó közül kapott felkérést egy magyar szakértő a világ egyik legrangosabb vállalati informatikai konferenciáján való szereplésre, amire eddig nem volt példa az Oracle OpenWorld történetében.Nagy Zoltána magyar FORNAX-cégcsoport saját fejlesztésű megoldását fogja bemutatni.

Okostelefonon dübörög az internetes üzlet

Nagykereskedések számára kidolgozott mobiltelefonos alkalmazásokat vezet be a magyar piacra az SPS Média Kft. Az egyelőre versenytárs nélküli apps-ek segítségével a kereskedők mindig “kézben tarthatják” az üzletüket. A most debütáló e-Link Mobile és e-Link VIP S gyorsasága versenyelőnyt kínál a nagykereskedőknek és partnereiknek egyaránt, ami az árverseny sújtotta kereskedelemben versenyzőknek megoldás lehet legfontosabb üzleti problémáikra.

Veres Zsolt az IBM Magyarország vezérigazgatója

Február 1-jétől Veres Zsolt (44) látja el az IBM Magyarország vezérigazgatói feladatait. Az új vezető eddig az Oracle Magyarország technológiai üzletágának igazgatója volt.


1 2 3 4 5 6 7 8   >