ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Orbán Viktor

V. V. háborúja: Mit akar Oroszország?

Háború Oroszországgal 2017. Egy magyarul most megjelent regény viseli ezt a címet. Főhőse egy családnév nélküli orosz államfő, akit – csakúgy, mint a hivatalban lévő elnököt – Vlagyimir Vlagyimirovicsként tisztelnek. Ez a V. V. érdekes módon minden ízében hasonlít nagyra becsült vendégünkre, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinra. A szerző egy brit nyugállományú NATO-tábornok, Sir Richard Shirreff (a képen; foto: gcsp.ch). A könyről Miklós Gábor eszmefuttatását adjuk közre a 168 Óra szerkesztőségének engedélyével.

Moszkva igyekszik aláásni az emberi jogokat bátorító rendszert

A világ nagy része döbbenettel fogadta Trump győzelmét, de vannak, akik örültek neki, pl. a neonáci görög Arany Hajnal, Orbán Viktor vagy az ultranacionalista francia Nemzeti Front – írja a The Washington Postban Fareed Zakaria, az az újságíró, aki annak idején kitalálta az „illiberális demokrácia” fogalmát. Mint rámutat, egyesek azért éljenzik, mert a leendő elnök ellenzi a politikai korrektséget. Mások a magukhoz hasonló erős embert látják benne, aki nem törődik az emberi jogokkal. Ilyen a szír elnök, a Fülöp-szigetek tekintélyelvű államfője, vagy Mozambik első számú vezetője.

Orbán Viktor személyesen rendelte el a civil szervezetek zaklalását – derítette ki a TASZ

Joggal hihette eddig azt a közvélemény, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) két évvel ezelőtti támadását a Norvég Civil Támogatási alapból támogatott civil szervezetekkel szemben Lázár János, az ügyben legtöbbet nyilatkozó politikus kezdeményezte. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) azonban két év pereskedés után elérte, hogy a Miniszterelnökség elárulja: ki volt a „soron kívüli kormányzati ellenőrzés” valódi kezdeményezője. A dokumentumokból kiderül, hogy maga a miniszterelnök adta ki ezt az utasítást. (Kép: Der Spiegel)

Orbán a nemzetközi bírálatok ellenére az intézményesített idegengyűlölet politikáját folytatja

Élesen bírálja Magyarország menekültellenes politikáját az Európa Tanács emberi jogi biztosa, kiemelve, hogy Orbán Viktor a nemzetközi bírálatok ellenére az intézményesített idegengyűlölet politikáját folytatja. A The New York Timesban megjelent levelében Nils Muisnieks hangsúlyozza: abban immár nincs semmi új, hogy a magyar kormány feladja az emberi jogok védelmét és a jogállamot. Hiszen ez történt a média, az igazságszolgáltatás függetlensége, valamint a civil szervezetek esetében, de a legjobban a migrációnál érhető tetten.

Kvóta-népszavazás: Orbán fenyegeti a magyarok szabadságát

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a magyarok szabadságát nem az európai együttműködés, hanem Orbán Viktor fenyegeti, aki mindent megtesz azért, hogy Magyarország orosz érdekszférába sodródjék. Az október 2-ai népszavazáson a távolmaradás mellett kampányoló Gyurcsány Ferenc a pécsi Apáczai Csere János Nevelési Központban tartott lakossági fórumon így fogalmazott: „mi egy normális európai létezést szeretnénk megélni az életünkben, (…) ezért nagyon nem mindegy milyen kimenetele lesz a választásnak”.

Modern kori keresztes lovagok – Orbán alaposan eltorzította, hogy 'megvédhesse' a kereszténységet

Orbán Viktor a szélsőjobbos Jörg Haider álmát váltotta valóra Magyarországon. A keresztény posztfasizmusban az emberi jogok csak másodvonalbeli cukiságok. Az európai kereszténység jövője azon múlik, hogyan tudja kezelni...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >