ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Orbán-kormány

Törvényesített korrupció – a letelepedési államkötvény, mint állatorvosi ló

A Transparency International Magyarország pereket indít az Orbán-kormány ellen – számon kérendő a jogállamiság megsértését. Hiszen a hatályos alaptörvény is jogsértőnek tartja, ha a közpénzek felhasználása nem átlátható módon történik. Márpedig a letelepedési államkötvények átláthatatlanul működő kereskedő cégeket gazdagítanak – hangzott el egy mai tájékoztatón.

Magyarország a megaláztatás és a szenvedés színhelye a menedékkérők számára

Financial Times úgy értesült, hogy mai tanácskozásukon az uniós belügyminiszterek meg fognak egyezni a menekültek elosztásáról, mindössze egy nagy akadály van: Magyarország. A többi közép-európai állam feladta ellenkezését a tervvel szemben, éspedig azzal a kikötéssel, hogy annak alkalmazása nem lesz kötelező. Az elképzelés egyik kedvezményezettjének számító Orbán-kormány azonban köti az ebet a karóhoz. Elutasítja a feltételeket, a bevezetés módját, és egyáltalán mindent, ami a menekültválsággal kapcsolatos. A javaslat ugyanakkor elébe megy a keményvonalas tagoknak, figyelembe veszi a bevándorlás-ellenes érzelmeket bizonyos országokban, és arra összpontosít...

Mesterházy Attila írása a Financial Timesban az Orbán-kormányról

Mesterházy Attila írását közli az Orbán-kormányról a Financial Times felzárkózó gazdaságokra szakosodott blogrovata (beyondbrics). Az MSZP elnöke felidézi Kenneth Rogoff neves közgazdásznak a davosi Világgazdasági Fórumon tett kijelentését, amely szerint a magas szintű oktatás, az erős innovációs képesség és a törvényesség uralma teremti meg Európa számára a fejlődés szilárd, hosszú távú alapjait. Magyarországon azonban sajnos, pontosan ezeket az értékeket és hagyományokat ásta alá leginkább Orbán Viktor az elmúlt három és fél év katasztrofális kormányzásával - írta Mesterházy Attila.

Az MSZP szerint az Orbán-kormány hét csapást mért a gazdaságra. Szekeres Imre, a szocialisták gazdasági kabinetvezetője mai sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány hibái miatt a magyar gazdaság a lehetőségeinél gyengébben teljesít. A fogyasztás öt év alatt alig 2 százalékkal gyarapodik, a GDP reálértéke 2010–15 között csupán 5 százalékkal nő, a beruházások reálértéke pedig folyamatosan csökken – sorolta.

Eddig 2700 milliárdos megszorításról döntött az Orbán- kormány

Az MSZP számítása szerint a hétfőn bejelentett intézkedésekkel együtt az Orbán-kormány összesen több mint 2700 milliárd forint megszorításról döntött. Burány Sándor országgyűlési képviselő mai sajtótájékoztatóján azt mondta: ilyen brutális megszorítás-sorozatot még egy kormány sem zúdított az országra a rendszerváltás óta.

A demokrácia elleni nyílt támadásnak értékeli az MSZP elnöke a tervezett reklámadót és kampányfinanszírozási rendszert. Mesterházy Attila - a honlapján vasárnap közzétett és az MTI-hez is eljuttatott - írásában kijelenti: az elsősorban a nagy kereskedelmi televíziókat sújtó új reklámadóból származó bevétel a költségvetés számára szinte jelentéktelen, a Fidesz valódi célja a média ellehetetlenítése.


1 2   >