ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Orlai-produkció

„Leszámolás velem” – egy kényes téma bravúros színrevitele

A jó színház = katarzis. Nekem legalábbis. Összetett érzés, aminek végeredménye, hogy tapsolni még csak-csak tudok, de megszólalni, beszélgetni nemigen. Fejbe kólint az élmény, s az érzés hosszú ideig kiragad a mindennapok rutinjából. Legutóbb az Orlai Produkciós Iroda „Leszámolás velem” című monodrámája okozta ezt az állapotot. (A képen: a szerző.)

Gyógyuljunk egymásba!

A focira mondják, hogy egyszerű játék. Egy labda, két csapat, két szín. Egyszerű taktika, annak kell passzolnom a labdát, aki velem van. A velem lévő olyan, mint én. A meze, a nadrágja, a sportszára: mint az enyém. A pályán, mi egyszínűek csapatot alkotunk, a siker már csak rajtunk, olykor a bírón, néha a szerencsén múlik.

Mona Lisa a levesestál közelében

A kritikus az adott nap adott előadását éli át. A látvány mindig egyszeri, tehát megismételhetetlen. Talán Anna jelenléte is. Igazából csak a keresztnevét ismerjük. Ott ült a jobb oldal hatodik sorában, és visszakacsintott, amikor a színpadról rákacsintottak.

Hair – maradékkal, hozadékkal

Kánikulai nap estéjén, ha valaki zakóban megy a Belvárosi Színházba, annak nem tetszhet a Hair. Története van a kabátkának, a feleséggel kezdődik, a készülődéssel folytatódik, a szelíd unszolással, hogy oda aztán fel kell öltözni. A kritikus is ember, amikor nyugalma, vacsorája a hallgatáson, sőt megalkuváson múlik, akkor nem mondja, hogy pólót akar. Jöhet az ing, és lázadás helyett az „Igen, anyukám”.