ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Orwell

Trump az egykori KGB-ügynök Putyinnak hisz

Ha szó szerint nem is, ám komolyan vesszük Trump múlt heti lapinterjúját, akkor van igazság abban, amit mondott, hogy ti. Európa bajba jutott – olvasható a The Washington Postban. A kijelentést legújabban a brit kormányfő erősítette meg: közölte, hogy országa kiválik az egységes piacból, és korlátozza az uniós polgárok bevándorlását. Vagyis távozik az EU 2. legnagyobb gazdasága. Az öreg kontinens ugyanakkor gazdaságilag már jó ideje csupán vergődik, 10%-os a munkanélküliség, a fiatalok soraiban pedig még súlyosabb.

Új rendszer Magyarországon: a demokratúra

A The Wall Street Journal kommentárja szerint a Republikánus és a Demokrata Párt vezetőinek is lépniük kell, méghozzá nyílt sisakkal, mert Trump győzelme az eddigi világrendet fenyegeti, beleértve, hogy Amerika 70 éve világítótorony a szabadság és a demokrácia számára. Az I. világháború utáni bezárkózás megmutatta, hogy olyankor előretörnek az antidemokratikus erők a földön. Az Egyesült Államok vezetői a II. világháború után egészen más stratégiát alkalmaztak, ennek köszönhetően a világ boldogabb, biztonságosabb és demokratikusabb lett, mintha Washington félre állt volna.

Kis magyar károgás

A varjúk Kispesten, a házunk szomszédságában, szelídeknek látszanak. Az aszfalton sétálnak, belekóstolnak a szemétgyűjtőkbe, kapirgálnak a parkban. Ősszel máskor is megjelentek. Csapatostul szálltak az égen, és ahogyan a halottszállítók, ők is a rossz időkre emlékeztettek. Eddig ritkán merészkedtek a házak közé. Egy-kettő talán levált a többiektől, feltörte az aszfaltra esett diók héját, aztán ment a raj után.

Orwell már tudta: kiberhadviselés – jaj neked, Android!

A Kaspersky Lab szakértői azonosították 2012 kulcsontosságú biztonsági tendenciáit, valamint felvázolták 2013. év várható fenyegetéseit is. Az előrejelzések között szerepel a célzott támadások gyakoriságának növekedése, a kiberkémkedés és nemzetek, államok elleni kibertámadás, a hacktivizmus változó szerepe, az ellentmondásos "legális" megfigyelési eszközök fejlesztése, valamint fokozott támadások a felhőalapú szolgáltatások ellen.