Címke: Pécs

Élménygazdag hétvége: 6 város + 6 téma vasárnapra

Most vasárnapra 6 város 6-nál is több témaparkját és látogatóközpontját ajánljuk. Bekukkanthatunk Etyekwood, avagy a filmipar bástyái mögé, ellátogathatunk Pannonhalmára, vagy egy ókori sírkamrába, végigmehetünk Magyarország legfuturisztikusabb gyalogoshídján és a F1-es gépek alapmodelljével is barátságot köthetünk. 

Advent Pécsett, Kaposvárott és Szekszárdon

Szívmelengető békés nyugalom és meghitt, ünnepváró hangulat fogad bennünket a Dél-Dunántúl fővárosában. Pécsett december 24-ig tart az adventi kézműves és mesevásár, ahol a helyi mesterek portékáiban gyönyörködhet a látogató, elkortyolgathat egy lélekmelegítő puncsot vagy forró teát, miközben a Nádor szálló homlokzatára vetített karácsonyi képekben gyönyörködik.

Internetadó: minden eddiginél nagyobb tömegtüntetések – a kormány nem érti, mekkora a tét

A kormány által bevezetni tervezett internetadó ellen kezdődött újabb tüntetés Budapesten, az V. kerületi József nádor téren kedd este. A felszólalók a törvényjavaslat visszavonását követelték, majd a budai Clark Ádám térre indultak a tiltakozók. Az internetadó bevezetése ellen Debrecenben, Nyíregyházán, Szegeden, Miskolcon, Győrött és Pécsett is sok ezren tüntettek kedd este.

Kétnapos haladék a kormánynak az internetadó visszavonására – hatalmas tüntetés Budapesten – erőszakos cselekmények a Fidesz-székháznál

Az internetadó elleni vasárnap esti budapesti tüntetés végén a szervezők a Hősök terén elköszöntek a (a teret zsúfolásig megtöltő  a szerk.) demonstrálóktól, a tüntetők egy része azonban a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz ment, megdobálták az épületet, és más, erőszakos cselekmények is történtek. A rendőrség esti közleményében azt írta, garantálják a közrendet, egyúttal jelezték, hogy kettős sorfalban felálltak a Fidesz-székház elé. Este tíz óra után megindulhatott a forgalom a Dózsa György úton.

Állatkertek élményes éjszakája: 11 településen, 14 helyszínen várják az érdeklődőket

Augusztus utolsó péntekén rendezik meg – immár harmadik alkalommal – az állatkertek éjszakáját. Augusztus 29-én az ország 11 településén, 14 helyszínen várják érdekes programokkal az állatkertek és a természet világa iránt érdeklődőket. A legtöbb helyen kora estétől éjféltájig.

Holokauszt-emlékév, Pécs: négy festőművész tárlata

A pécsi Janus Pannonius Múzeum a „Négy festőművész” című kiállításával csatlakozik a magyar „holokauszt-emlékév, 2014” országos programsorozathoz. A pécsi zsidóság deportálása 70 évvel ezelőtt július 4-én kezdődött meg. A július 5-től látogatható tárlat méltó emléket kíván állítani az elhurcolt pécsi és baranyai zsidóságnak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >