15. AV Trend & Hifi Show

Címke: Pécs

Állatkertek élményes éjszakája: 11 településen, 14 helyszínen várják az érdeklődőket

Augusztus utolsó péntekén rendezik meg – immár harmadik alkalommal – az állatkertek éjszakáját. Augusztus 29-én az ország 11 településén, 14 helyszínen várják érdekes programokkal az állatkertek és a természet világa iránt érdeklődőket. A legtöbb helyen kora estétől éjféltájig.

Holokauszt-emlékév, Pécs: négy festőművész tárlata

A pécsi Janus Pannonius Múzeum a „Négy festőművész” című kiállításával csatlakozik a magyar „holokauszt-emlékév, 2014” országos programsorozathoz. A pécsi zsidóság deportálása 70 évvel ezelőtt július 4-én kezdődött meg. A július 5-től látogatható tárlat méltó emléket kíván állítani az elhurcolt pécsi és baranyai zsidóságnak.

Leonardo-kiállítás: ingyenes tárlatvezetések

Húszezernél többen látták a „Leonardo, a reneszánsz zseni” című pécsi kiállítást. A kultúrakedvelőknek jó hír, hogy a nyáron ingyenes tárlatvezetéseket tartanak a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátó-ipari Szakközépiskola idegenforgalmat tanuló diákjai. A családokra, a gyermekekkel érkezőkre gondoltak a szervezők, amikor megnyitották a Hőspróba reneszánsz játszóházat.

Studium generale: Pécsett fölavatják az első magyar egyetem rekonstruált épületét

Március 18-án a déli órákban ünnepi külsőségek között avatják föl a pécsi Középkori Egyetem rekonstruált épületét a székesegyháztól északra, a Dóm tér felső részén – írta szerkesztőségünknek Bozóky Anita, a Zsolnay Örökségkezelő nkft. stratégiai és marketingigazgatója. A pécsi egyetem épületének helye már az 1900-as években foglalkoztatta a kutatókat, s az 1967-ben megindult feltárások alapján dr. Sándor Mária és dr. Gerő Győző ásatásai során kerültek elő Pécsett a székesegyház mögött, a várfalhoz tapadó épületmaradványok, rendkívüli értékű szobrok, amelyek igazolhatják a feltételezéseket, hogy a 14. században itt volt a magyar egyetemi oktatás bölcsője. (Foto: Cseri László)

Matyóföldtől Afrikáig: kiemelkedően gazdag az idei Utazás Kiállítás

Tavaszi hangulatban várja a kőbányai vásárváros területén a látogatókat a 34. Utazás Kiállítás minden résztvevője. Különösképp a díszvendégek: Tunézia, Pécs és Matyóföld, valamint a társrendezvények (a Karaván Szalon, aBringaexpo, az Afrika Expo) kiállítói is. Nem könnyű a választás, ezért az idén is kínálunk néhány érdekességet – ezúttal a kulturális ajánlatokból szemezgetve. Ma, ahogy világszerte is, hasznos divat a kulturális turizmus: hazánkban is, melyben Budapestnek kiemelt szerep jut kulturális célpontként. Ez alkalommal az Utazás Kiállítás három díszvendégéhez invitáljuk az Infovilág olvasóit.

Új tiszteletbeli konzul Pécsett

A német szövetségi elnök dr. Gerner Zsuzsannát nevezte ki Pécs új, tiszteletbeli konzuljává. Dr. Matei I. Hoffmann német nagykövet ma nyújtotta át részére a kinevezési okmányt, január 30-án pedig Pécsett ünnepélyesen beiktatják hivatalába.  Irodája a Pécsi Egyetem központi épületében, a Vasvári Pál utca 4. szám alatt található. (Kép: © Német Nagykövetség / Sipos)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >