ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Pécs

Nyári káprázat Pécsett – Zsolnay Fényfesztivál

Tavaly látogatók tízezrei előtt mutatkozott be a baranyai megyeszékhelyen a Zsolnay Fényfesztivál. Az idén június 30. és július 2. között esténként ismét fényárba borul a pécsi belváros, az ország legjobb fényfestő-csapatai keltenek életre több mint tízezer négyzetméternyi vetített felületet, mely európai összehasonlításban is kimagasló, varázslatos látványosság.

Zrínyi, Szulejmán: Szigetvár – nemzetközi eszmecsere Pécsett

Szeptember 6–9. között nemzetközi tudományos konferenciát szervez az Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja és a Pécsi Tudományegyetem „Szigetvár 1566”. Emlékkonferencia Szigetvár ostroma, Nagy Szulejmán és Zrínyi Miklós halálának 450. évfordulóján címmel Pécsett a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban.

Kapósak és egyre drágábbak a lakások az egyetemi városokban

Átlagosan ötödével emelkedett a lakások négyzetméterára a múlt három évben az egyetemi városokban és az érintett fővárosi kerületekben. A kereslet napról napra növekszik, így annak, aki lakást venne, érdemes idejében kezdenie a kiválasztást. Egy nagy bank ingatlanszakértő közössége összeállította a felsőoktatási szempontból fontos területek lakáspiaci listáját.

Festival des Lichts und der Lichter: in Pécs

Das Kultur-Quartier Zsolnay und die historische Innenstadt der südwestungarischen Stadt Pécs-Fünfkirchen tauchen am ersten Wochenende im Juli in ein Lichtermeer ein und laden alle Pécser und Touristen zum mitmachen und miterleben ein. Kultur + Unterhaltung + Gastronomie sind angesagt wie anlässlich wohl aller Festivals im Sommer.

Angyalok sétánya, ahol az Örök Gyermekre emlékeznek

Ha egy gyermek elveszíti szüleit, árvának nevezzük. Ha egy házastárs elveszíti férjét vagy feleségét, özvegynek hívjuk. Ha egy szülő elveszíti gyermekét arra nincsen szavunk. Szavakkal nem tudjuk kifejezni a veszteséget, ám mint minden évben, a Szemem Fénye Alapítvány az idén is közös megemlékezést tart.

Szálláskereső-értékelés: Pécs a nyolcadik

Tavaly Szeged, most Pécs szerepel az első 10-ben; ezúttal Győr is figyelmet érdemlő helyezést kapott, mert a 43. A trivago.hu szálláskereső weboldal az idén is elkészítette 100-as listáját a világ legjobb ár–érték-arányt kínáló városairól. A trivago a világ legnagyobb szálláskeresőjeként naponta több mint 900 ezer szálláshelyet hasonlít össze jó 250 foglalási oldalról. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >