Címke: Pécs

Internetadó: minden eddiginél nagyobb tömegtüntetések – a kormány nem érti, mekkora a tét

A kormány által bevezetni tervezett internetadó ellen kezdődött újabb tüntetés Budapesten, az V. kerületi József nádor téren kedd este. A felszólalók a törvényjavaslat visszavonását követelték, majd a budai Clark Ádám térre indultak a tiltakozók. Az internetadó bevezetése ellen Debrecenben, Nyíregyházán, Szegeden, Miskolcon, Győrött és Pécsett is sok ezren tüntettek kedd este.

Kétnapos haladék a kormánynak az internetadó visszavonására – hatalmas tüntetés Budapesten – erőszakos cselekmények a Fidesz-székháznál

Az internetadó elleni vasárnap esti budapesti tüntetés végén a szervezők a Hősök terén elköszöntek a (a teret zsúfolásig megtöltő  a szerk.) demonstrálóktól, a tüntetők egy része azonban a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz ment, megdobálták az épületet, és más, erőszakos cselekmények is történtek. A rendőrség esti közleményében azt írta, garantálják a közrendet, egyúttal jelezték, hogy kettős sorfalban felálltak a Fidesz-székház elé. Este tíz óra után megindulhatott a forgalom a Dózsa György úton.

Állatkertek élményes éjszakája: 11 településen, 14 helyszínen várják az érdeklődőket

Augusztus utolsó péntekén rendezik meg – immár harmadik alkalommal – az állatkertek éjszakáját. Augusztus 29-én az ország 11 településén, 14 helyszínen várják érdekes programokkal az állatkertek és a természet világa iránt érdeklődőket. A legtöbb helyen kora estétől éjféltájig.

Holokauszt-emlékév, Pécs: négy festőművész tárlata

A pécsi Janus Pannonius Múzeum a „Négy festőművész” című kiállításával csatlakozik a magyar „holokauszt-emlékév, 2014” országos programsorozathoz. A pécsi zsidóság deportálása 70 évvel ezelőtt július 4-én kezdődött meg. A július 5-től látogatható tárlat méltó emléket kíván állítani az elhurcolt pécsi és baranyai zsidóságnak.

Leonardo-kiállítás: ingyenes tárlatvezetések

Húszezernél többen látták a „Leonardo, a reneszánsz zseni” című pécsi kiállítást. A kultúrakedvelőknek jó hír, hogy a nyáron ingyenes tárlatvezetéseket tartanak a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátó-ipari Szakközépiskola idegenforgalmat tanuló diákjai. A családokra, a gyermekekkel érkezőkre gondoltak a szervezők, amikor megnyitották a Hőspróba reneszánsz játszóházat.

Studium generale: Pécsett fölavatják az első magyar egyetem rekonstruált épületét

Március 18-án a déli órákban ünnepi külsőségek között avatják föl a pécsi Középkori Egyetem rekonstruált épületét a székesegyháztól északra, a Dóm tér felső részén – írta szerkesztőségünknek Bozóky Anita, a Zsolnay Örökségkezelő nkft. stratégiai és marketingigazgatója. A pécsi egyetem épületének helye már az 1900-as években foglalkoztatta a kutatókat, s az 1967-ben megindult feltárások alapján dr. Sándor Mária és dr. Gerő Győző ásatásai során kerültek elő Pécsett a székesegyház mögött, a várfalhoz tapadó épületmaradványok, rendkívüli értékű szobrok, amelyek igazolhatják a feltételezéseket, hogy a 14. században itt volt a magyar egyetemi oktatás bölcsője. (Foto: Cseri László)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >