Címke: Pécs

Festival des Lichts und der Lichter: in Pécs

Das Kultur-Quartier Zsolnay und die historische Innenstadt der südwestungarischen Stadt Pécs-Fünfkirchen tauchen am ersten Wochenende im Juli in ein Lichtermeer ein und laden alle Pécser und Touristen zum mitmachen und miterleben ein. Kultur + Unterhaltung + Gastronomie sind angesagt wie anlässlich wohl aller Festivals im Sommer.

Angyalok sétánya, ahol az Örök Gyermekre emlékeznek

Ha egy gyermek elveszíti szüleit, árvának nevezzük. Ha egy házastárs elveszíti férjét vagy feleségét, özvegynek hívjuk. Ha egy szülő elveszíti gyermekét arra nincsen szavunk. Szavakkal nem tudjuk kifejezni a veszteséget, ám mint minden évben, a Szemem Fénye Alapítvány az idén is közös megemlékezést tart.

Szálláskereső-értékelés: Pécs a nyolcadik

Tavaly Szeged, most Pécs szerepel az első 10-ben; ezúttal Győr is figyelmet érdemlő helyezést kapott, mert a 43. A trivago.hu szálláskereső weboldal az idén is elkészítette 100-as listáját a világ legjobb ár–érték-arányt kínáló városairól. A trivago a világ legnagyobb szálláskeresőjeként naponta több mint 900 ezer szálláshelyet hasonlít össze jó 250 foglalási oldalról. 

Nemzetközi évadra készül a Pannon Filharmonikusok

Sikertörténetnek ígérkezik a Pannon Filharmonikusok következő, 2015/16. évada. Pécsi bérletes sorozatok, innovatív zeneszakmai törekvések, budapesti és külföldi vendégszereplés, nemzetközi együttműködés – egyebek mellett ez áll a baranyai együttes terveiben.

Élménygazdag hétvége: 6 város + 6 téma vasárnapra

Most vasárnapra 6 város 6-nál is több témaparkját és látogatóközpontját ajánljuk. Bekukkanthatunk Etyekwood, avagy a filmipar bástyái mögé, ellátogathatunk Pannonhalmára, vagy egy ókori sírkamrába, végigmehetünk Magyarország legfuturisztikusabb gyalogoshídján és a F1-es gépek alapmodelljével is barátságot köthetünk. 

Advent Pécsett, Kaposvárott és Szekszárdon

Szívmelengető békés nyugalom és meghitt, ünnepváró hangulat fogad bennünket a Dél-Dunántúl fővárosában. Pécsett december 24-ig tart az adventi kézműves és mesevásár, ahol a helyi mesterek portékáiban gyönyörködhet a látogató, elkortyolgathat egy lélekmelegítő puncsot vagy forró teát, miközben a Nádor szálló homlokzatára vetített karácsonyi képekben gyönyörködik.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >