ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Paks II

Paks II gazdaságilag életképtelen beruházás​

Az Európai Bizottság határozata szerint is csak állami támogatással valósítható meg a tervezett paksi atomerőmű-beruházás. Ez azt jelenti, hogy a közel 4000 milliárd forintos beruházási költségeken felül további száz-, akár ezermilliárdokat kell majd Paks II-re áldozni a központi költségvetésből. Ezt az Energiaklub elemzése is bebizonyította. 

Jogszabálysértő és megalapozatlan Paks II környezetvédelmi engedélye

A Greenpeace Magyarország és az Energiaklub fellebbezést nyújtott be Paks II környezetvédelmi engedélye ellen. A kiadott engedély alapjául szolgáló környezeti hatástanulmány (KHT) ugyanis több ponton hiányos. Nem ad választ arra, mi történnék súlyos baleset esetén; hol tárolnák véglegesen a kiégett fűtőelemeket; vagy hogyan hatna az erőmű hőterhelése a Duna élővilágára.

Megfellebbezi Paks II környezetvédelmi engedélyét az Energiaklub és a Greenpeace – óriási napelem-erőművet avattak Svájcban

A Baranya Megyei Kormányhivatal kiadta a tervezett Paks II beruházás környezetvédelmi engedélyét. A környezeti hatástanulmányt az Energiaklub és a Greenpeace Magyarország már...

Paks II súlyos gazdasági veszteségeket okozna Magyarországnak – csak tetemes állami támogatással működnék

Paks II akár évi 285 milliárd forintjába is kerülhet a magyar államnak – állítja a Candole Partnersnek [1] a Greenpeace felkérésére készített tanulmánya, mely a tervezett paksi bővítést vizsgálja pénzügyi, gazdasági szempontból.

Fukusima 5, Csernobil 30: atom helyett forduljunk a megújulók felé

Emberek millióinak életét tette tönkre a fukusimai és a csernobili atomerőmű-katasztrófa. A Greenpeace tegnap a Hősök terén a nukleáris katasztrófák áldozataira emlékezve rakott ki napelemes lámpákból egy „atomjelet”, mely fokozatosan jelképes szélkerékké alakult át. Az akció azt szimbolizálta, hogy a veszélyes atomenergia használata helyett át kell térnünk a megújuló energiaforrások használatára, amely az egyedüli, környezeti és gazdasági szempontból is megfelelő megoldás a jövő energiaellátására.

Paks II: 60 év függőség Oroszországtól

A Greenpeace álláspontja szerint munkahelyeket és gazdasági fellendülést valójában a megújuló energiaforrások hoznak. Magyarország energetikai függetlensége így teremthető meg, és nem Paks II-vel, ahogy az a magyar miniszterelnök és az orosz elnök mai moszkvai találkozóján elhangzott.


1 2   >