ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Pannon

Fesztivál-hangulatú mérnökviadal – okos gokartok az arénában

Go-kart, Go-Bosch! címmel a Papp László Budapest Sportarénában rendezett versenyt a Bosch; a hazai műszaki képzés legjobb diákjai mérték össze tudásukat. A fesztivál-hangulatú rendezvényen nyolc magyar felsőoktatási intézmény tíz mérnökcsapata versenyzett: önjáró gokartokat kellett építeniük, amelyek „saját eszük szerint” parkolnak, emellett fúrógépből kellett önindítót, fűnyíróból pedig hibridhajtást készíteniük.

Áprilisban 70 ezerrel 11,823 millióra csökkent a hazai mobiltelefon-szolgáltatók teljes előfizető-száma; a forgalmat gerjesztő ügyfeleké az előző hónaphoz képest 24 ezerrel lett kevesebb – adta tudtul  a hírközlési hatóság. A hívásfogadásra alkalmas kártyák száma alapján áprilisban 100 személyre 118,4 sim-kártya jutott. Márciusban ez az érték 119,1 volt. Április végére a teljes ügyfélszám alapján számolva a T-Mobile részesedése a márciusi 43,81 százalékról 44,08, a Vodafoné 22,52-ről 22,54-re nőtt, a Telenoré 33,67 százalékról 33,38 százalékra csökkent. 

Webern, Mahler, Dohnányi – a Pannon Filharmonikusok Budapesten

Folytatódik a pécsi muzsikusok vendégszereplése a Művészetek Palotájában. A bérletsorozat részeként a Pannon 
Filharmonikusokat március 4-én Bogányi Tibor vezényli. A koncert első felében két, egymáshoz közeli időben született, nem hivatalosan tanítvány és mester viszonyban álló zeneszerzőtől való művet hallhat a közönség. (A képen: Komlósi Ildikó.)

Mosolyogj, Magyarország! – a Telenor keresi a legszebben mosolygót

A magyar az egyik legpesszimistább nép a világon? Keveset mosolygunk, sokat aggódunk? A tapasztalatok és a felmérések szerint sajnos, ez így van. Pedig a boldogság és a mosoly adja testi és lelki egyensúlyt. Ezért a Telenor dolgozói országosan 70 helyszínen keresik Magyarország legszebb mosolyát, aminek a tulajdonosa egész életére szóló ingyenes mobiltelefon- és mobilinternet-csomagot nyer. A képen: az Infovilág már meg is találta a (szerkesztőség szerint) legszebben mosolygó magyar állampolgárt.

Május elsejétől Atali Krisztina felügyeli az okostelefonra írt operációs rendszerek területét a Microsoft Magyarországnál. Az új termékspecialista feladata az USA-ban várhatóan karácsony előtt debütáló Windows Phone 7 sikeres hazai bevezetése és a Windows Mobile aktuális verziói népszerűségének növelése lesz.

Áprilisban napi négyszázzal, azaz 12 ezerrel nőtt és 984 ezerre emelkedett a mobilinternet-előfizetések száma. A teljes előfizetői táboron belül az aktív – a mobilinternet-szolgáltatást az utolsó három hónapban igénybe vevő – ügyfelek száma 760 ezerről 773 ezerre növekedett – közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >