ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Pannonhalma

Győr és Pannonhalma különösen értékes programokkal várja vendégeit – megnyílt az Utazás 2017 kiállítás

Kettős jubileum jegyében nyílt meg ma nem sokkal dél előtt a Budapesti Vásárközpontban az idei Utazás-kiállítás Ötvenéves a Hungexpo, amelyet sokáig Budapesti Nemzetközi Vásárként ismert a nagyközönség, és negyven az Utazás, az ország legnagyobb, a térség egyik kiemelkedően rangos turisztikai seregszemléje. A vasárnap estig látogatható rendezvénnyel egyidejűleg tartják a beszédes nevű Bringaexpót is.

Trump továbbra is hazudik, tévedhetetlennek hiszi magát

A The Washington Post olyan jelzőkkel festi le az Egyesült Államok leendő elnökét, amit talán a „kőbunkó ősbarom” fogalommal lehet a legjobban összefoglalni. A kommentár szerint megválasztása óta Trump egy cseppet sem csitult, továbbra is hazudik, pl. az ügyben, hogy az oroszok beleavatkoztak az amerikai demokráciába. A feje tetejére állítja a dolgokat, az ő szemében nem Oroszország, hanem a tengerentúli titkosszolgálatok terjesztenek hamis híreket. És nem lehet azt remélni, hogy majd a munkatársai mérséklik. A politikus már 70 éves, azt hiszi, hogy tévedhetetlen, egyfajta világi pápa, és győzelme csak még inkább meggyőzte az igazáról.

Megjelent a Szent Márton-emlékév bélyege

Ezerhétszáz esztendővel ezelőtt született Szent Márton; ebből az alkalomból a Magyar Posta Zrt. ma alkalmi bélyeget bocsátott ki. A bélyegképen a Pannonhalmi Evangelistarium Szent Márton-ábrázolása, valamint a középkori kódexből vett szövegrészlet látható, amelyet aranyfólia tesz különlegessé.

Élménygazdag hétvége: 6 város + 6 téma vasárnapra

Most vasárnapra 6 város 6-nál is több témaparkját és látogatóközpontját ajánljuk. Bekukkanthatunk Etyekwood, avagy a filmipar bástyái mögé, ellátogathatunk Pannonhalmára, vagy egy ókori sírkamrába, végigmehetünk Magyarország legfuturisztikusabb gyalogoshídján és a F1-es gépek alapmodelljével is barátságot köthetünk. 

EU-pénzből: regionális kiállítótér nyílik Pannonhalmán

Európai uniós pályázati pénzből látogatóközponttá fejlesztik a Pannonhalmi Főapátság majorsági épületét. A barokk majorsági épület a Szent Márton-hegy lábánál, Pannonhalma főterén áll, rossz állapotban. Műemléki helyreállításának célja, hogy meghonosítsák Magyarországon a német nyelvterületen „Landesausstellung” néven ismert kiállítástípust, létrejöjjön az első magyar „regionális kiállítótér”.

Vidékjáró: gyógynövényhét és kolostori vásár Pannonhalmán

Felejthetetlen élményekben lesz részük mindazoknak, akik augusztus 15–20. ellátogatnak Pannonhalmára, a gyógynövényhét és kolostori vásár rendezvényeire. A kiállítók között találkozhatnak majd a Bakonybéli Bencés Monostor, a Pannonhalmi Bencés Főapátság és a Premontrei Női Kanonok Rend termékeivel, a Fertő–Hansági Nemzeti Park mézeskalácsaival.


1 2 3   >