ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Pannonia Entertainment

„Botticelli: Dante pokla – művészettörténeti rejtélyek magyar vonatkozásokkal

A Pannonia Entertainment „A művészet templomai” című sorozatának legújabb része a „Botticelli: Dante pokla”. Minden idők egyik legcsodálatosabb, ugyanakkor legizgalmasabb művészettörténeti alkotása február 16-tól látható a mozikban. A német és olasz filmesek egészen különleges élményt nyújtó 95 percet ajándékoznak a nézőknek.

Isteni film Simon, Jochanan, Mirjám és Saul hajlékairól

Mostanában rengeteget hallunk keresztény eszmeiségről és keresztény kultúráról. De tegyük a szívünkre a kezünket: melyikünk tudja gondolkodás nélkül rávágni, hogy mi volt Szent Péter eredeti neve, hogyan szólították kortársai? Hol és hogyan végezték ki? És Szent Pált talán jobban ismerjük?

Rolling Stones-koncertfilm: Havana Moon

Már meg sem lepődnek a rock-rajongók: a Rolling Stones együttes tagjai hetven körül, sőt, azon is túl, remekül bírják a koncertezést, sőt, egyenesen kirobbanó formában vannak. Legutóbbi hangversenyük, amelyet az idén márciusban adtak, „történelmi jelentőségűnek” számító, ugyanis Havannában zenéltek. A kubai szereplésről készült a „Havana Moon - The Rolling Stones Live in Cuba 2016” című film a világpremierrel egy időben látható hazánkban is.

Egy remekmű receptje: mozikban a Casablanca digitális változata

A híres történet szerint, amikor Sztálin a Moszfilm stúdiójában járt, megkérdezte hány filmet készítenek ott évente. — Hatvanat, főtitkár elvtárs - válaszolta az igazgató. — És ebből mennyi az igazán jó film? — Csak három vagy négy… - vallotta be a filmes. — Akkor miért nem csak azokat forgatják le? - kérdezte Sztálin…

Casablanca, avagy még mindig fehér a ház

Egy bizonyos kor után már nehéz filmkritikát írni a Casablancáról. Egy bizonyos kor már maga a többszörös élmény. Megvolt fekete-fehérben eredeti hanggal, aztán szinkronizálva, és ugyanez előfordult az utólag színezett változatban is. Szeptember 22-én a film digitálisan tökéletesített változatát a Pannonia Entertainment mutatja be a hazai mozikban.

Belépés a Gyönyörök Kertjébe – egy 500 éves titok nyomában

Egyre ritkábban járunk moziba. A digitális tévéadások, a blue-ray lemezek, a nagy felbontású, nagyméretű (esetleg 3D-) televíziók és más technikai megoldások révén otthon is szinte tökéletes moziélményhez juthatunk, így egy-egy romantikus vagy akciófilm kedvéért már nehezebben ülünk be valahová, ahol...


1 2   >