ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Rába Roland

„Leszámolás velem” – egy kényes téma bravúros színrevitele

A jó színház = katarzis. Nekem legalábbis. Összetett érzés, aminek végeredménye, hogy tapsolni még csak-csak tudok, de megszólalni, beszélgetni nemigen. Fejbe kólint az élmény, s az érzés hosszú ideig kiragad a mindennapok rutinjából. Legutóbb az Orlai Produkciós Iroda „Leszámolás velem” című monodrámája okozta ezt az állapotot. (A képen: a szerző.)

Parkoló – mai párbaj, de miért is?

Január 22-től látható a hazai mozikban Miklauzic Bence (képünkön) Parkoló című legújabb játékfilmje, Lengyel Ferenc, Szervét Tibor, Pokorny Lia, és egy 1968-as évjáratú Ford Mustang főszereplésével. A Katapult Film és az RTL Klub gyártásában készült filmet az A Company Hungary forgalmazza.

A nagyvárosok Máriája – tangóopera-koncert a Sufniban

Astor Piazzolla és Horacio Ferrer: A nagyvárosok Máriája (Maria de Buenos Aires) című, nálunk még ismeretlen, egyetlen operájának különleges koncert-színházi vendégjátékát láthatja most a Katona József Színház stúdiójában, a Sufniban az érdeklődő a Jászai Mari-díjas Láng Annamária színművész és az öttagú Mezítlábas Zenészek művészcsoport előadásában, és az ugyancsak Jászai Mari-díjas Rába Roland (képünkön) rendezésében.

Isteni műszak – színes, magyar fekete komédia

„A halál nem válogat, az ember igen” – ez a szlogenje annak a burleszk elemekkel megtűzdelt színes, kemény film-noir komédiának, amelyet Bodzsár Márk (képünkön) rendező-forgatókönyvíró jegyez első nagy játékfilmjeként. Az „Isteni műszak” 16 éven felülieknek ajánlva Ötvös András, Rába Roland, Keresztes Tamás, Zsótér Sándor, Stork Natasa, Pálos Hanna Nagy Zsolt, Orosz Ákos, Jordán Adél, Lázár Kati közreműködésével október 24-től látható a mozikban.

Minden ötödik órában – színpadi demonstráció a családon belüli erőszak ellen

Erős színpadi produkció született az Orlai Produkció égisze alatt a Kossuth-díjas balett-művész, koreográfus, és kétgyermekes anya, Bozsik Yvette (képünkön) rendezésében, Fullajtár Andrea, Rába Roland, Mórocz Adrienn, Vati Tamás, Samantha Kettle és Valencia James előadásában, amit az Átrium Film - Színházban (Budapest, II., Margit körút 55.) mutattak be.

Titanic Nemzetközi Filmfesztivál április 5-13.

Öt helyszínen 22 ország 74 alkotását láthatja a közönség április 5–13. között, a 20. jubileumi Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon, köztük több magyar vonatkozású munkát és nemzetközi premiert is – hangzott el az Uránia Nemzeti Filmszínházban ma tartott sajtótájékoztatón.


1 2   >