ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Róna Péter

Hitelkárosult javára döntött a bíróság

A bíróság egy devizahitel-károsultnak adott igazat hétfőn egy ingatlanügyben a CIB Bank ellenében – tudatta a Magyar Szociális Fórum az érintett, dr. Bihari Krisztina internetes közlésére hivatkozva szerdán. Az érintett tájékoztatása szerint a bíróság megállapította valamennyi szerződés, így a kölcsönszerződés, a jelzálogjogot alapító szerződések, és a közokirat teljes érvénytelenségét.

Nem érdekli a kormányt a hitelprobléma átfogó megoldása?

Megdöbbenésének és felháborodásának adott hangot kedden a Magyar Szociális Fórum amiatt, hogy a miniszterelnök, és az általa kijelölt nemzetgazdasági miniszter egyaránt elzárkózik a civilek Róna Péter vezette küldöttségének fogadása elől, nem hajlandó megismerkedni a Szociális Kerekasztal tervével, hanem a hitelprobléma átfogó rendezése helyett az árfolyamgáthoz való csatlakozás határidejét hosszabbította meg.

Orbán Viktor nem tárgyal a civilekkel

Orbán Viktor miniszterelnök nem fogadja a Magyar Szociális Fórum – szociális kerekasztal Róna Péter vezette küldöttségét – tudatta hétfő délután Török Kristóf, a miniszterelnöki hivatal munkatársa Simó Endrével, az MSZF szervezőjével. A delegáció március 13-án kért sürgős találkozót a kormányfőtől, hogy elé terjeszthesse a kerekasztal tervét a hitelesprobléma átfogó rendezéséről. 

Orbán Viktor miniszterelnök második hete nem reagál a hitelkárosultak kérésére, hogy sürgősen fogadja Róna Péter vezette delegációjukat a hitelprobléma átfogó rendezésére irányuló tervük ismertetése céljából. A miniszterelnöki hivatalban még a telefont sem veszik fel, csak hangposta üzenetet lehet hagyni, de erre sem válaszol senki – tudatta a Magyar Szociális Fórum vasárnap kiadott közleményében.

MSZF-terv a kormányfőnek a hitelprobléma átfogó rendezésről

A Magyar Szociális Fórum sürgős találkozót kért Orbán Viktor miniszterelnöktől a hitelprobléma átfogó rendezésére irányuló tervének ismertetéséről. Az erről szóló faxüzenetet szerdán küldték el a miniszterelnöki irodának – tudatta a Fórum vasárnap.

A hitelválság megoldását erő felmutatásával kell kikényszeríteni, nem tűrhető tovább a kormány időhúzó politikája, az emberek kilakoltatása és sorsukra hagyása. Utcai népi nyomással kell elérni, hogy Orbán Viktor kormányfő tárgyalóasztalhoz üljön a Magyar Szociális Fórum (MSZF) Róna Péter vezette küldöttségével, és átfogó megoldás szülessék a hitelkárosultak érdekében – értettek egyet kedd este azon a sürgős egyeztető tanácskozáson, amelyet a hitelesek érdekeit felkaroló társadalmi szervezetek és csoportok tartottak Budapesten.


1 2   >