ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: SOS Gyermekfalu

Caterina Valente – a gazdasági csoda felejthetetlen hangja

Bár fénykorára már csak emlékeznek kortársai, ma is fogalom a neve, személyisége, hangja és művészete: Caterina Valente ma 85 esztendős. Az olasz-svájci Luganóban visszavonultan, családjának és barátainak élő világsztár már hetekkel ezelőtt honlapján kérte: senki se keresse jubileumi tévériport, interjú, nyilatkozat céljából, és senki se küldjön neki sem virágot, sem ajándékot. Ha mégis ilyen szándéka lenne, akkor az ilyesmire szánt pénzt inkább utalja át az általa különös szeretettel pártfogolt SOS Gyermekfalu alapítvány számára. „A gyerekek a jövőnk – aligha kell erről többet mondanom…Köszönöm.”

Gájer Bálint szerint Egyszerű az élet

Gájer Bálint október 9-én saját zenekarával mutatja be első önálló albumát a budapesti MOM Kulturális Központban.  Az album címe: „Egyszerű az élet”.  A lemezbemutató koncert este hétkor kezdődik. A művész tavaly elnyerte az Alle Elegancia díjat, amellyel a legelegánsabb zenészt tüntetik ki.  

Telekom-adomány az SOS Gyermekfalunak

A Magyar Telekom és az általa létrehozott Fenntarthatósági Médiaklub „Adni jó! Sütiakció“-programja tavaly decemberben is figyelmet keltő eredménnyel zárult. Egyetlen délelőtt 800 ezer forint gyűlt össze a házi süteményekért felajánlott pénzből a  becsületkasszában. A sütiakció, mint jótékonysági programmodell tavaly novemberben CSR Hungary Díjat nyert. 

Kasszasikerek – pályázat az öngondoskodás szolgálatában

Szomorú tény, hogy a magyar lakosság zöme nincs tisztában alapvető pénzügyi alapfogalmakkal. A családok csaknem négyötödének nincs megtakarítása, és az emberek túlzott eladósodottságában az is közrejátszik, hogy képtelenek fölmérni: meddig nyújtózkodhatnak.

Hat autót kapnak a hazai SOS Gyermekfalvak a 100 éves Chevrolet-től

A centenáriumát ünneplő Chevrolet 100 autót adományoz az idén Európa-szerte az SOS Gyermekfalvaknak; a magyarországi intézmény hat járművet kap. A kezdeményezés célja az SOS gondozásában élő gyermekek könnyebb, biztonságosabb szállítása, valamint a gyermekfalvakban dolgozók munkájának a segítése. Az első autót április 8-án adják át Kecskeméten. (A képen: a névadó autóversenyző, Louis Chevrolet.)

Djuice-kezdeményezés: SOS-gyerekek a nagyhajós vitorlásversenyen

Balatonfüreden rendezték meg tegnap a djuice SOS Gyermekfalu Nagyhajós Vitorlásversenyt. Az idei győztes Cohiba hajón 5 gyermek is a legénység tagja volt. A versenyen mintegy 180, az SOS Gyermekfaluban felnövő gyermek és fiatal élhette át a vitorlázás örömét a vitorlástársadalom példa nélküli összefogásának és a támogatóknak – djuice, Concorde Értékpapír Zrt., Korn/Ferry International Kft, Tecon SE – köszönhetően.