Címke: Samsung

Világelső: 12 Gb-os LPDDR4 DRAM

Az iparág első, a fejlett 20 nanométeres gyártási technológián alapuló 12 gigabites LPDDR (low power, double data rate 4) mobil DRAM tömegtermelését kezdte meg mai bejelentése szerint a Samsung Electronics. A legújabb LPDDR4 révén várhatóan világszerte látványosan gyorsul a nagy kapacitású mobil DRAM-ok elterjedése.

Samsung-újdonság: Galaxy S6 edge+

A Samsung Electronics ma New Yorkban bemutatta a Galaxy S6 edge+ készülékét. Az5,7 hüvelykképátlójú okostelefon elődje újszerű formáját követi. A fém–üveg-kombinációra alapozó „edge+” is bizobyítja, hogy a tovább erősíti a a dél-koreai cégóriás elkötelezettségét a nagy kijelzőjű telefonok iránt.

Samsung chipen 32 gigabájt adat

A Samsung Electronics elkezdte az iparág első, 256 gigabites, háromdimenziós vertikális NAND/V-NAND [soros adathozzáférésű, nem futtatható benne közvetlenül program, olcsó] nagy kapacitású flash-memóriájának a tömegtermelését. A 48 rétegnyi 3 bites MLC (mulit-level-cell) tömbökből felépülő memóriát SSD-meghajtókhoz használják majd.

Megjelentek a két terabájtos SSD-k

A Samsung Electronics bemutatta a 2 terabájtos 850 PRO és 850 EVO szilárdtest-meghajtóit (SSD). A dél-koreai gyártó vertikális 3D NAND (V-NAND) technológiára épülő SSD-családja mostantól húsz különféle tagot foglal magába, amelynek kapacitása a 120 gigabájttól (GB) egészen a 2 terabájtig (TB) terjed. Rövidesen a magyarországi kínálatban is megjelennek a 2 TB-s meghajtók.

Elektronika és fogyasztói szokások a magyar otthonokban

A Samsung nyilvánosságra hozta a Techonomic Index 2015 kutatásának legfrissebb eredményeit, amelyek bemutatják a magyarok kapcsolatát a modern technológiához, és azt is, hogy miként használják az ilyen eszközöket. A Samsung eddigi legnagyobb európai fogyasztó kutatása 18 ország 18 ezer lakójának a megkérdezésével készült azzal a céllal, hogy megismerje a fogyasztói szokásokat, vásárlási szándékokat az elektronikus eszközök és háztartási gépek piacán.

Versenykorlátozó megállapodás 303 milliós bírság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Samsung SDI (a Samsung SDI Co. Ltd. a Samsung SDI Germany GmbH-val és a Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zrt.-vel egyetemlegesen), az LG Philips Displays Holding B.V., valamint a Technicolor SA jogsértést követtek el, amikor a színes televízió-képcsövek árát közvetlenül és közvetetten rögzítették, a vevőket és piacokat felosztották, a kapacitásokat korlátozták, valamint az árakra, termelésre, értékesítésre vonatkozó nem nyilvános stratégiai információkat megosztották. A hivatal a jogsértés elkövetéséért 303 millió Ft bírságot szabott ki.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >