ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Samsung

Szoftver segíti a színtévesztőket a tévézésben

Tavaly januárban láttak hozzá a szakemberek a SeeColors szoftver kifejlesztéséhez, amely segít meghatározni a színtévesztés fajtáját, illetve a letöltött alkalmazással átkalibrálni a tévé képernyőjét. A néző ezt követően azokat a színeket is élvezheti, amelyek a képátalakítás nélkül számára láthatatlanok.

Bővíti A3 formátumú, multifunkciós nyomtató-termékcsaládját és szolgáltatásait;  nyomtatók és multifunkciós eszközök percenként 40–60 oldal előállításra képesek. A HP egyúttal bejelentette: a világcég történetének legnagyobb fölvásárlásával egymilliárd dollárért megveszi a Samsung Electronics nyomtató-üzletágát.

Robotot minden háztartásba! Itt a ZenBo

Az ASUS cég elnöke, Jonney Shih bejelentette, hogy piacra dobják saját fejlesztésű otthoni robotjukat. "A célunk az, hogy minden háztartásban legyen egy robot – jelentette ki". A ZenBo nevet viselő otthoni robot célja a "segítségnyújtás, a szórakoztatás és az, hogy társaságot kínáljon az embereknek."

Óvatosan a Samsung-androiddal

Tömegesen veszik vissza a hibátlan telefonokat a mobilszolgáltatók. A Blancco Technology Group felmérése szerint négyből három garanciális készüléknek semmi baja azon kívül, hogy a használója túl sok alkalmazást telepített rájuk. Mivel azonban a szolgáltatók nem végzik el helyben a készülékek belső működésének ellenőrzését, legtöbbször nekik kell fedezni a hibátlan telefonok bevizsgálásával járó költségeket.

Egy helyben topog az okostelefon-piac

Az első negyedévben 335 millió okostelefon talált gazdára világszerte, ez mindössze 0,2 százalékos növekedés az egy évvel korábbi adatokhoz képet. Az amerikai piackutató cég, az International Data Corporation jelentése szerint a piacok telítődtek, a két meghatározó vállalat (Samsung, Apple) eladásai csökkentek, miközben korábban ismeretlen kínai gyártók kiugróan teljesítettek. Az élen továbbra is a dél-koreai Samsung áll, a világban minden negyedik vásárló az ő készüléküket választotta. Második az amerikai Apple 15 százalékos piaci részesedéssel. Majd három kínai cég következik: Huawei (8,2 százalékos részesedés), OPPO (5,5 százalék), vivo (4,3 százalék). Az OPPO egy év alatt másfélszeresére növelte az eladott készülékek számát.

Világelső: 12 Gb-os LPDDR4 DRAM

Az iparág első, a fejlett 20 nanométeres gyártási technológián alapuló 12 gigabites LPDDR (low power, double data rate 4) mobil DRAM tömegtermelését kezdte meg mai bejelentése szerint a Samsung Electronics. A legújabb LPDDR4 révén várhatóan világszerte látványosan gyorsul a nagy kapacitású mobil DRAM-ok elterjedése.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >