ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Schönbrunn

Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben

Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.

Bécsi fókabébi testvérek nászából

Váratlanul, testvérek nászából született tíz nappal ezelőtt oroszlánfóka a Bécs-schönbrunni Állatkertben. A kicsi jól van, és már a közönség is láthatja. Az utód teljesen egészséges, rendesen szopik és túl van az első úszóleckéin is. „Egyik fogamzásgátló módszer sem száz százalékos” – magyarázza Folko Balfanz, az állatkert állatorvosa.

Christkindlmarkt: kezdődnek a karácsonyi vásárok Bécsben

Már csak néhány nap és Bécs legszebb terei hangulatos karácsonyi vásárokká alakulnak át, amelyek között mindenki könnyen megtalálja a saját ízlésének és hangulatának valót. Pompás birodalmi kulisszák előtt kínál romantikus hangulatot a Schönbrunni kastély előtt felállított karácsonyi vásár. A szórakozásé a főszerep a Wintermarkt am Riesenradplatzon, a Práterben...

Nyitnak a húsvéti vásárok Bécsben

Városszerte öt vásárban tankolhatnak húsvéti hangulatot az osztrák főváros látogatói és lakói. Csaknem kétszáz stand roskadozik a hímes tojások, kézműves termékek és húsvéti finomságok alatt. Javában zajlik a vásári ténykedés a 21. kerületben, a Franz Jonas Platzon, ahol már március idusa óta várják a húsvéthoz kapcsolódó kínálattal az érdeklődőket.

Öt euróért bárki jegesmedve lehet Bécsben

A Schönbrunni Állatkert adománygyűjtő akciója részeként egy óriási jegesmedve-mozaik része lehet az, aki legalább öt eurót ad az új jegesmedve-kifutóra. A Ferenc József-föld nevű létesítmény várhatóan a nyár elejére készül el. A kifutóhoz egy többszintes épület, a Polardom is tartozik majd, ahol a látogatók a sarkkörök élővilágáról és a jegesmedvék túlélésért folytatott harcáról tudhatnak meg többet.

Megnyílt Bécs legnagyobb adventi vására

Megnyitotta kapuit az osztrák főváros legnagyobb karácsonyi vására, a Christkindlmarkt és a hozzá tartozó mesevilág, a Bécsi Adventi Varázslat. Mennyei postahivatal, Jézuska-műhely, körhinta, bábszínház és csaknem százötven stand vár kicsit és nagyot. A Christkindlmarkt megnyitásával az osztrák fővárosban kezdődik a nagyüzem: városszerte húsz további adventi vásárt rendeznek. 


1 2 3 4   >