ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Symantec

Nem létezik tökéletes biztonság a digitális világban

Kifogyhatatlan, folyamatosan újra termelődő témát találna – ha ma élne – Agatha Christie, Arthur Conan Doyle, Szerb Antal, Rejtő Jenő, a nemzetközi és a magyar bűnügyi irodalom megannyi nagysága digitális korunk hozadékaként. Nem kellene egyebet tenniük, mint bele-belehallgatniuk, -olvasniuk a védelmiszoftver-készítők jelentéseibe…

Kipipálva: a Symantec eladta a Veritast

Lezárult a Veritas Tecnologies értékesítése: a Symantec 8 milliárd dollárért eladta adatmentési, -kezelési és archiválási részlegét a The Carlyle Group befektető csoportnak. Az információkezelés területének vezetőjeként február 1-jétől független vállalatként működő Veritas, a Gartner tavalyi Magic Quadrant elemzésében ismét első helyet foglal el a vállalati információ-archiválás  területén; ezt a pozíciót a vállalat már a 12. egymás követő évben mondhatja magáénak.

Egyre nagyobb veszélyben az Apple rendszerei

Az Apple eszközök terjedésével a vállalat operációs rendszerei (OS X, iOS) is egyre népszerűbbek a kiberbűnözők körében; a utóbbi két évben számos kártevő jelent meg ezen a platformon (is). A más rendszerekhez képest egyelőre kisszámú fenyegetés ellenére a Symantec fokozott óvatosságot javasol az Apple rendszereit használóknak.

Zsarolás, adatlopás okostévén át

Örvendetesen gyarapodik az okostévék száma hazánkban is. A készülékek fölkínálják használóiknak az interneten böngészést, streamelt tartalmak, azaz filmek, videók megtekintásét, alkalmazások letöltését és telepítését – a tévére. Csakhogy mindez a kiberbűnözők kezére is játszhat, miután eggyel többféle módon és eszközön támadják a kiszemelt áldozatokat. A Symantec szakemberei összegyűjtötték a leggyakoribb módszereket, egyúttal tanácsot adnak a hatékony védekezésre.

Önállóan folytatja tevékenységét a Veritas

Új adatközponti megoldásokat jelentett be a Symantec adattárolási részlege, a Veritas, továbbá fontos frissítéseket adott ki biztonsági mentési és információkezelési termékeihez. A Symantec nemrégiben állapodott meg a The Carlyle Group (a világ egyik legnagyobb és legtapasztaltabb vagyonkezelője, amely jó 193 milliárd dolláros vagyont kezel) által vezetett befektetői csoporttal a Veritas értékesítéséről, a nyolcmillió dolláros ügylet várhatóan ez év végéig lezárul – jelentette be ma szakújságírók előtt mondta Drago Gajski, a Veritas regionális vezetője.

Új IoT-megoldásokkal erősíti biztonsági megoldáskínálatát a Symantec

A Symantec már több mint egymilliárd Internet of Things (IoT – hálózatba kapcsolt) eszközt véd, a televízióktól kezdve az autókon keresztül az okos mérőket is magában foglaló kritikus infrastruktúrákig bezárólag. A hálózatba kapcsolt eszközök száma folyamatosan növekszik, és 2020-ra várhatóan meghaladja a 25 milliárdot[1]. A Symantec hatalmas erőket összpontosít arra, hogy megvédje a használókat az internetre kapcsolódó eszközeikre leselkedő veszélyektől.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >