Címke: Symantec

Óriás adatszivárgások, túszejtő vírusok kora

A Symantec magyarországi képviseletének mai sajtóbeszélgetésén György László ügyvezető és Gombás László vezető rendszermérnök mutatta be a biztonság-technológiai világcég éves internet-biztonsági jelentését (ISTR), adta közre a legfontosabb megállapításait. A dokumentum egyik kulcsfontosságú megállapítása: a kiberbűnözők viselkedésének korszakos változása. 

Symantec-támogatás a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat számára nyújtott anyagi támogatást a Symantec. A világcég budapesti partnerkapcsolati rendezvényén Mark Nutt, a Symantec európai, közel-keleti és afrikai értékesítési partnerekért felelős alelnöke 10 ezer dollárt adott át a szolgálatnak. A tetemes összeget jelképesen Antalóczy Attila, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alelnökének vette át. A pénz egyik felét a szervezet a biztonságos internet programjára, másik felét az egészségügyi célra költik.

György László vezeti a hazai Symantecet

Január 17-től György László irányítja a Symantec hivatalos képviseletét ellátó MiTech Systems magyarországi tevékenységét – jelentette be a társaság. A kinevezés előtérbe állítja a cég elkötelezettségét a hazai piac iránt – Magyarország fontos szerepet játszik a Symantecet képviselő MiTech regionális terveiben. (Kép: it_business)

Sokasodó okosokra buknak a hekkerek

Pletykák. A jövő megjóslásának elsőrendű módja, ha hallgatunk rá, miről suttognak az emberek. Mire valaki felemeli a hangját és kimondja őket, addigra már valóra is váltak. Jómagam sok pletykát hallottam 2013-ban és elég jó elképzeléseim vannak arról, hogy jövőre mit fogok hallani. Az alábbi cikkben bemutatom a szerintem legfontosabb témákat, amikkel 2014-ben fogunk találkozni – írja cikkében Kevin Haley (Symantec Security Response).

Újra támadnak a ransomware zsarolóprogramok

A ransomware, vagy más néven túszejtő vírus, amely valamelyik bűnüldöző hatóság nevét és logóját felhasználva zsarol ki különböző összegeket az internetezőktől, Kelet-Európából indult 2009-ben, majd meghódította Nyugat-Európát, az Egyesült Államokat és Kanadát is. Ezek a vírusok egy állítólagos törvénysértésre hivatkozva megbénítják a számítógépet, titkosítják adatait, és a feloldásért cserébe pénzt követelnek a számítógép tulajdonosától.

Váltságdíj-támadások már mobilokon is

A napokban egy olyan kártékony alkalmazást észlelt a Symantec, amelyről a biztonsági megoldásokat fejlesztő cég szakemberei úgy gondolják, hogy ez lehet az első, mobilkészülékeket célzó váltságdíj-app, azaz „ransomware”. Az új program a hamis antivírus-fenyegetések egyik típusa, amely immár androidos eszközökön terjed és „Android.Fakedefender” néven azonosították.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >