Címke: Symantec

Symantec-támogatás a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat számára nyújtott anyagi támogatást a Symantec. A világcég budapesti partnerkapcsolati rendezvényén Mark Nutt, a Symantec európai, közel-keleti és afrikai értékesítési partnerekért felelős alelnöke 10 ezer dollárt adott át a szolgálatnak. A tetemes összeget jelképesen Antalóczy Attila, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alelnökének vette át. A pénz egyik felét a szervezet a biztonságos internet programjára, másik felét az egészségügyi célra költik.

György László vezeti a hazai Symantecet

Január 17-től György László irányítja a Symantec hivatalos képviseletét ellátó MiTech Systems magyarországi tevékenységét – jelentette be a társaság. A kinevezés előtérbe állítja a cég elkötelezettségét a hazai piac iránt – Magyarország fontos szerepet játszik a Symantecet képviselő MiTech regionális terveiben. (Kép: it_business)

Sokasodó okosokra buknak a hekkerek

Pletykák. A jövő megjóslásának elsőrendű módja, ha hallgatunk rá, miről suttognak az emberek. Mire valaki felemeli a hangját és kimondja őket, addigra már valóra is váltak. Jómagam sok pletykát hallottam 2013-ban és elég jó elképzeléseim vannak arról, hogy jövőre mit fogok hallani. Az alábbi cikkben bemutatom a szerintem legfontosabb témákat, amikkel 2014-ben fogunk találkozni – írja cikkében Kevin Haley (Symantec Security Response).

Újra támadnak a ransomware zsarolóprogramok

A ransomware, vagy más néven túszejtő vírus, amely valamelyik bűnüldöző hatóság nevét és logóját felhasználva zsarol ki különböző összegeket az internetezőktől, Kelet-Európából indult 2009-ben, majd meghódította Nyugat-Európát, az Egyesült Államokat és Kanadát is. Ezek a vírusok egy állítólagos törvénysértésre hivatkozva megbénítják a számítógépet, titkosítják adatait, és a feloldásért cserébe pénzt követelnek a számítógép tulajdonosától.

Váltságdíj-támadások már mobilokon is

A napokban egy olyan kártékony alkalmazást észlelt a Symantec, amelyről a biztonsági megoldásokat fejlesztő cég szakemberei úgy gondolják, hogy ez lehet az első, mobilkészülékeket célzó váltságdíj-app, azaz „ransomware”. Az új program a hamis antivírus-fenyegetések egyik típusa, amely immár androidos eszközökön terjed és „Android.Fakedefender” néven azonosították.

Rosszindulatú támadások és a védekezés módjai

A weboldal nagy érték: megmutatja tulajdonosának (vállalkozás, intézmény stb.) arculatát a külvilágnak, emellett fontos kereskedelmi és marketingfelület is. Az igényes és korszerű honlap kialakítása sok pénzbe és időbe kerül, egy esetleges támadás pedig katasztrofális hatással lehet, például, üzemeltetőjének üzletmenetére. Ráadásul akár az ügyfelek is megsínylik az incidenst.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >