Címke: Symantec

Kínai kiberkémek a légi közlekedésben és az egészségügyben

Nagyszabású kibertámadás áldozatává vált az év elején Amerika második legnagyobb egészségbiztosítási szolgáltatója: 80 millió ügyfél adatait kaparintották meg illetéktelenek. A Symantec szakértői szerint a támadást a kiberkémkedéssel foglalkozó  Black Vine csoport követte el. A feltehetően kínai hátterű bűnözők már három év óta támadnak egészségügyi, űripari és légi közlekedéssel foglalkozó vállalatokat világszerte.

SMS-sel föltörhetők a Gmail-, Hotmail-, YahooMail-fiókok

Látványosan növekszik – a Symantec szakembereinek megfigyelései szerint – az egyik igen kártékony adathalász-megtévesztés eseteinek száma. A módszer lényege, hogy a támadók a levelező rendszerek jelszó-helyreállítási funkcióját használják fel arra, hogy hozzáférjenek áldozataik e-mail fiókjához.

Tavaly hatból öt nagyvállalatot ért kibertámadás

Napjaink teljesen behálózott világában már nem az a kérdés, hogy valakit megtámadnak-e a kibertérben, hanem az, hogy mikor. A Symantec 20. éves internetbiztonsági jelentése (ISTR) rámutat: a kiberbűnözők egyre gyakrabban új taktikát alkalmazva támadnak: beszivárognak a hálózatba, majd a nagyvállalati infrastuktúrát kihasználva, a rendszert a cégek ellen fordítva, kerülik el a lelepleződést.

Az SSL-titkosítás: a Symantec új megoldása a modern kor kihívásaira

Ron Rivest, Adi Shamir és Len Adleman 1977-ben találta fel a (neve első betűjét megörökítő) RSA titkosító algoritmust, amely máig a legelfogadottabb algoritmus a nyílt kulcsú infrastruktúra (PKI) -rendszerek (így az SSL) számára. Az RSA által alkalmazott matematikai megoldás manapság is erős és jól működik, ennek ellenére néhány kulcshosszt már feltörtek az évek során, és az RSA 2014-i kulcsa is erre a sorsra jutott volna, ha még használatban lenne. A modern kor kihívásaira az SSL-titkosításban a Symantec Elliptic Curve Cryptography (ECC) megoldása lehet a megfelelő válasz.

A Marsot is bevonják üzelmeikbe a kiberbűnözők

Naponta tűnnek fel új, célzott támadások, amelyek pszichológiai manipulációs (social engineering) trükkökkel tévesztik meg az internet használóit. E támadások általában az áldozatok munkájához vagy az aktuális hírekhez kötődnek, bár a kiberbűnözők néha egyedülálló témákkal is előállnak, olyanokkal, amelyek elég érdekesnek látszanak ahhoz, hogy felkeltsék az áldozatok figyelmét.

Kiberbűnözők: az ebola-félelmet használják fel a becsapáshoz

A nyugat-afrikai ebola-járvány vezető hír a világ minden táján. A kiberbűnözők pedig ismét a szalagcímeket használták fel a gyanútlan áldozatok átverésére. A Symantec három olyan kártevőkampányt és adathalász-akciót is észlelt, amely az ebola-vírust használta fel a jellemzően pszichológiai manipulációt (social engineering) alkalmazó támadásokhoz. Az említett három támadás közül az első volt a legegyszerűbben megvalósítható: a támadók egy hamis ebola-jelentést küldtek ki e-mailben, amely valójában a Trojan.Zbot kártevőt tartalmazta.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >