Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: Symantec

Így működik a legártalmasabb szitakötő, a Dragonfly

A Symantec bemutatta a Dragonfly (más néven Energetic Bear) elnevezésű támadássorozatot. A támadók legalább 2011 óta működnek, és számos, stratégiailag fontos szervezet ellen kémkedtek, amellyel tetemes károkat, fennakadásokat okozhattak volna az érintett országok energiaellátásában. A Symantec még a bejelentés előtt figyelmeztette a megtámadott szervezeteket és a nemzetközi hatóságokat.

Nemzetközi ellentámadás a Gameover Zeus zsaroló hálózat gyengítésére

Az FBI, a brit National Crime Agency és számos más nemzetközi bűnüldöző szervezet hatalmas csapást mért a világ legveszélyesebb pénzügyi átverései közül kettőre: a Gameover Zeus botnetre, illetve a Cryptolocker zsaroló hálózatra. Az FBI a Symantec mellett számos, magánszektorból érkező partnerrel együttműködve hatalmas infrastruktúrát foglalt le, amelyet az átverésekhez használtak a bűnözők. A művelethez kapcsolódóan a Symantec egy új megoldást is kiadott, amelyet az áldozatok a Gameover Zeus okozta fertőzések teljes eltávolításához használhatnak.

címkék:  GameoverSymantecZeusbankbotnetpénzzsarolásáldozat
Viruló vírusirtók, viruló vírusok

A vírusirtás halott – ezúttal a Symantec alelnöke szerint. Valójában azonban az antivírus-megoldásoknak már 15 éve halottnak kellene lenniük. Legalábbis dr. Alan Solomon, az egyik úttörő vírusirtó cég megalapítója már akkor ugyanezt a kijelentést tette. A valóság azonban ennél sokkal árnyaltabb – hívja fel a figyelmet a G Data.

Óriás adatszivárgások, túszejtő vírusok kora

A Symantec magyarországi képviseletének mai sajtóbeszélgetésén György László, a Symantec hivatalos képviseletét ellátó MiTech Systems Hungary Kft. ügyvezetője és Gombás László a cég vezető rendszermérnöke mutatta be a biztonság-technológiai világcég éves internet-biztonsági jelentését (ISTR), adta közre a legfontosabb megállapításait. A dokumentum egyik kulcsfontosságú megállapítása: a kiberbűnözők viselkedésének korszakos változása. 

Symantec-támogatás a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat számára nyújtott anyagi támogatást a Symantec. A világcég budapesti partnerkapcsolati rendezvényén Mark Nutt, a Symantec európai, közel-keleti és afrikai értékesítési partnerekért felelős alelnöke 10 ezer dollárt adott át a szolgálatnak. A tetemes összeget jelképesen Antalóczy Attila, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alelnökének vette át. A pénz egyik felét a szervezet a biztonságos internet programjára, másik felét az egészségügyi célra költik.

György László vezeti a hazai Symantecet

Január 17-től György László irányítja a Symantec hivatalos képviseletét ellátó MiTech Systems magyarországi tevékenységét – jelentette be a társaság. A kinevezés előtérbe állítja a cég elkötelezettségét a hazai piac iránt – Magyarország fontos szerepet játszik a Symantecet képviselő MiTech regionális terveiben. (Kép: it_business)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >