Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: Symantec

Tanácsok jelszólopás ellen

A múlt héten robbant hír, hogy egy orosz bűnszervezet az eddigi legnagyobb ismert adatbázist halmozta fel lopott internetes azonosítókból, köztük 1,2 milliárd számítógép-használó név–jelszó kombinációjából és több mint 500 millió e-mail címből. Ennek kapcsán ismét előtérbe kerültek a jelszavas védelem korlátai. 

Mennyire biztonságos a „megmért én”?

Világszerte emberek milliói rögzítik naponta és rendszeresen életük, gondolataik, élményeik és teljesítményük minden vonatkozását – valamilyen önkövető tevékenységgel. Ezt a jelenséget life loggingnak (életnaplózásnak) vagy quantified selfnek (megmért énnek) nevezik. A tevékenység célja, hogy tudást, információt kapjunk önmagunk megismeréséhez, a személyes célok eléréséhez.

Így működik a legártalmasabb szitakötő, a Dragonfly

A Symantec bemutatta a Dragonfly (más néven Energetic Bear) elnevezésű támadássorozatot. A támadók legalább 2011 óta működnek, és számos, stratégiailag fontos szervezet ellen kémkedtek, amellyel tetemes károkat, fennakadásokat okozhattak volna az érintett országok energiaellátásában. A Symantec még a bejelentés előtt figyelmeztette a megtámadott szervezeteket és a nemzetközi hatóságokat.

Nemzetközi ellentámadás a Gameover Zeus zsaroló hálózat gyengítésére

Az FBI, a brit National Crime Agency és számos más nemzetközi bűnüldöző szervezet hatalmas csapást mért a világ legveszélyesebb pénzügyi átverései közül kettőre: a Gameover Zeus botnetre, illetve a Cryptolocker zsaroló hálózatra. Az FBI a Symantec mellett számos, magánszektorból érkező partnerrel együttműködve hatalmas infrastruktúrát foglalt le, amelyet az átverésekhez használtak a bűnözők. A művelethez kapcsolódóan a Symantec egy új megoldást is kiadott, amelyet az áldozatok a Gameover Zeus okozta fertőzések teljes eltávolításához használhatnak.

címkék:  GameoverSymantecZeusbankbotnetpénzzsarolásáldozat
Viruló vírusirtók, viruló vírusok

A vírusirtás halott – ezúttal a Symantec alelnöke szerint. Valójában azonban az antivírus-megoldásoknak már 15 éve halottnak kellene lenniük. Legalábbis dr. Alan Solomon, az egyik úttörő vírusirtó cég megalapítója már akkor ugyanezt a kijelentést tette. A valóság azonban ennél sokkal árnyaltabb – hívja fel a figyelmet a G Data.

Óriás adatszivárgások, túszejtő vírusok kora

A Symantec magyarországi képviseletének mai sajtóbeszélgetésén György László, a Symantec hivatalos képviseletét ellátó MiTech Systems Hungary Kft. ügyvezetője és Gombás László a cég vezető rendszermérnöke mutatta be a biztonság-technológiai világcég éves internet-biztonsági jelentését (ISTR), adta közre a legfontosabb megállapításait. A dokumentum egyik kulcsfontosságú megállapítása: a kiberbűnözők viselkedésének korszakos változása. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >