ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Szépművészeti Múzeum

Lenyűgöző fény-show Bécs szívében

Lélegzet-elállító fények, monumentális épületek, gyönyörködő tekintetek – az idén ezen a hétvégén rendezik meg a bécsi fény-showt, címe: „Wien leuchtet”. A tavalyi óriás siker után a videó, a diavetítés, a  fény- és a hangjáték impozáns összjátékát kihasználva a Bécsi Szépművészeti és a Természettudományi Múzeum homlokzata ismét színes fényárba borul.

Sok évtizedes hányattatás után ismét a Hatvany-örökösöké a Constable-festmény

Évtizedek elteltével a londoni Tate Gallery visszaadja a Hatvany-örökösöknek John Constable egyik festményét. A neves angol művész alkotását a II. világháborúban rabolták el Hatvany Ferenc gyűjteményéből, és ezt követően több kézen át jutott el a világhírű Tate Gallery gyűjteményébe.

Mit keresett Magyarország és a világ idén?

A Való Világ 6, a vb, a választások, Schumacher, Conchita Wurst és Aleska Diamond vezeti a Google idei magyar keresési toplistáit. Az évente nyilvánosságra hozott, népszerű kereséseket összesítő listákból kiderül, hogy kik és mik keltették fel leginkább az ország érdeklődését, hogy milyen ügyek, botrányok, és mindennapi problémák foglalkoztatták leginkább Magyarországot 2014-ben.

Holland hónapok – megakiállítással a Szépművészetiben

Három hónapos eseménysorozat segít tájékozódni – elsősorban Budapesten és két megyeszékhelyen (Pécsett és Debrecenben) – a holland kultúra jelenében és múltjában. A gazdag programkínálat műfajok sokaságát vonultatja fel a képzőművészettől a kortárs komolyzenén át napjaink formatervezéséig.

Toulouse-Lautrec-gyűjtemény,  Albi

Augusztus 25-ig látható a nagy francia festők egyikének, Henri de Toulouse-Lautrec-nek párizsi hangulatot idéző kiállítása a budapesti Szépművészeti Múzeumban. Aki ezt nem nézheti meg, kénytelen a franciaországi Tarn megyében meglátogatni a festő szülőhelyét, a gyönyörű déli kisvárost, Albit.

Az év autója a Szépművészetiben

A művészettel kapcsolták össze „az év autójának” bemutatóját. A Peugeot 308-at a Szépművészeti Múzeum Toulouse-Lautrec-kiállításának megtekintésével kötötték össze, és néhány művész személyes tapasztalatainak felidézésével.  Az autó formája letisztult, elegáns, nincs benne semmi túldimenzionálva, kellemes egységében hívja fel magára a figyelmet.


1 2 3 4 5 6   >