ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Szak Kiadó

Linux programozás – második, átdolgozott kiadás

Akinek már akadt dolga valamilyen Tanuljuk meg a ... programozást 24 óra alatt című könyvvel, abban felvetődhet, hogy lehetetlen feladat egy alig több mint hatszáz oldalas könyv alapján egy egész operációs rendszer és a hozzá való alkalmazások fejlesztését megismerni és megtanulni. A „24 órás” könyvek olvasói valószínűleg már az első pár oldal után rájönnek, hogy a harsány cím átverés, senkiből sem lesz másnapra programozó.

Android: magyar szerzők korrekt könyve – ajánljuk

Jó évtizede követi nyomon a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékén működő Alkalmazott Mobil Kutatócsoport (Amorg) a mobiltechnológia fejlődését. A SZAK Kiadó gondozásában nemrég megjelent „Android-alapú szoftverfejlesztés – Az Android rendszer programozásának bemutatása” című könyv az Android operációs rendszerrel és annak programozásával szerzett tapasztalatokat foglalja össze, elsősorban programozók számára.

Számítógépes eszközök, hálózat: Rusen és a 7 Tutorials megmagyarázza

Bár a könyv a Lépésről lépésre sorozatcím alatt jelent meg, nem egy, az elejétől végigolvasandó tanulmány, hanem egy igazán hasznos kézikönyv. Olyan, amiben gyorsan megtaláljuk a választ, ha pc-s hálózatokkal kapcsolatos
problémára bukkannánk.

 

Hekkerdzsihád a láthatáron – egy majdnem kulcsregényről

Le kell számolnunk azzal a tévképzettel, hogy jó regényt csak a humán területeken jártas, képzett és az írásművészetben gyakorlott irodalmár ír. Gondoljunk csak Isaac Asimov biokémikusra, akinek Alapítvány-könyvei nem csupán a tudományos-fantasztikus világra hatottak, de a szociológusok, pszichológusok, politológusok képzeletét is felgyújtották. Mellesleg írt fantasy-t, krimit és tudományos ismeretterjesztő könyveket is.

Gál Tibor: Interfésztechnikák – tankönyvnek és kiváló

A sok szoftveres könyv között mindig üdítő csemege, ha egy hardveres könyv tűnik fel a könyvesbolt polcain. Egy átfogó műre sikerült rátalálni a bicskei SZAK Kiadó jóvoltából.

A vírusvédelem művészete

Szőr Péter (a képen) eredetileg angol nyelven – The Art of Computer Virus Research and Defense – megjelent könyvének magyar fordítása a napokban került a könyvesboltok polcaira a bicskei SZAK Kiadó gondozásában. Címe: A vírusvédelem művészete.