Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Szijjártó

Orbán országában egyre nehezebb filmet készíteni

Magyarország Trump lelki társa – vonja le a következtetést az Új-Zélandi Herald Szijjártó Péter külügyminiszter szavaiból, aki épp akkor nyitotta meg a wellingtoni magyar követséget, amikor Donald Trump az újságírókat osztotta ki a Fehér Házban első, mintegy másfél órás sajtótájékoztatóján. A magyar külügyminiszter ugyanis úgy fogalmazott, hogy a nemzetközi sajtó méltatlanul bánik az új amerikai elnökkel. Orbán populista kormányát sokan Európa rossz fiújaként is emlegetik, amelyik jó pár kritikát zsebre tehetett az ellenzékétől épp úgy, mint az Obama kormányától – így az újságíró.

Szijjártó szerint „Moszkva megbízhatóbb partner, mint az európai partnerek”

Orbán Martin Schulzcal kötekedik, a német szociáldemokraták kancellárjelöltjét veszélyesnek nevezte Európa számára, ugyanakkor már Brüsszelben is áradozik Trumpról – írja a Der Spiegel. A magyar miniszterelnök nyilvánvalóan tart az őszi német választásoktól. A Konrad Adenauer Alapítvány brüsszeli rendezvényén arról beszélt, hogy a helyzet komoly, mert Schulzból könnyen kormányfő lehet, noha nem érti az európai politika három fontos elemét: a vallást, a nemzetet és a piacot. Kettejük viszonya már régóta feszült, de a magyar politikus reményt merít Trump győzelméből, mármint hogy nem kell erőltetni a nemzetek feletti Európát.

Szijjártó Trumpot dicséri, szerinte Obamáék megpróbáltak beavatkozni a magyar belügyekbe

A német Die Welt konzervatív napilap munkatársa, Boris Kálnoky interjút készített Szijjártó Péterrel; a miniszter szerint Németország és Magyarország között csak abban van nézeteltérés, hogy Európának nem szabad ösztönöznie a bevándorlást. Egyébként azonosan vélekednek pl. az egyik kulcskérdésről, hogy tudniillik az uniónak vissza kell nyernie versenyképességét, amihez érvényt kell szerezni az államháztartást szabályzó előírásoknak. Ugyancsak mindkét fél szorgalmazza az európai hadsereg felállítását, mert a földrész biztonsága nem függhet csakis az amerikaiaktól.

Hamis magyar propaganda miatt tiltakoznak a britek

Nagy-Britannia hivatalosan tiltakozott amiatt, hogy a magyar kormány sok millió példányban kézbesített népszavazási reklámfüzete Londont is azok közé az európai városok közé sorolja, ahol bizonyos kerületekbe kockázatos bemenni a menekültek nagy száma miatt – jelentette a Yahoo/AFP. A brit külügyminisztérium közleménye hangsúlyozza, hogy a térkép egyértelműen téves, a szigetországban nincs olyan hely, ahol ne tudnának érvényt szerezni a törvénynek. Egyébként a kiadvány szerint brit földön összesen 6 ilyen no-go-zóna létezik.

Bécsi vélemény Szijjártóról: a bunkók visszatérnek

Erőszakos nyelvezet és jócskán vitatott állítások jellemzik Orbán Viktor népszavazási kampányát, a referendum megosztja a nemzetet és a legrosszabbat hozza ki belőle – állapítja meg a brit The Guardian. A lap az idegengyűlölet felkorbácsolására szolgáló hadjárat ékes példájaként említi a kormányzat által szétküldött brosúrát, megjegyezve, hogy a magyar hatóságok messze a határon túl is felszítják a feszültséget. Az egész népszavazást a miniszterelnök találta ki és az a bírálók szerint csupán arra jó, hogy az alaptalan félelmek gerjesztésével...

Rémálom a senki földjén fegyveres kopaszokkal

Die Welt német konzervatív újság Ásotthalom példáján mutatja be, milyen az, amikor volt kidobó fiúk vadásznak a menekültekre. Röszkénél, a senki földjén rettenetes körülmények között vegetálnak a menedékkérők, várják, hogy beengedjék őket. Előttük áthatolhatatlan szögesdrót. Aki mégis átjut rajta, azt üldözőbe veszik a kérlelhetetlen mezőőrök. Ha a polgármesteren, Toroczkai Lászlón múlnék, az európai megoldás egy részét a szöges bakancs, katonai nadrág és mordály jelképezné. Pontosan ilyen az a 38 éves, kigyúrt, tetovált ásotthalmi férfi, aki pár hónapja még egy diszkóban volt ajtónálló. 


1 2 3 4   >