ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: T-Mobile

Az autótelefontól az okostelefonig: negyedszázad a magyar mobil jegyében

Elsőként a kelet-közép és délkelet-európai térségben, éppen negyedszázaddal ezelőtt, 1990. október 15-én kezdődött el a kereskedelmi mobilszolgáltatás hazánkban. Most, 25 évvel később pedig már a kis híján teljes (lakossági) lefedettséget szavatoló, legkorszerűbb 4G mobilinternet-hálózaton érhetők el a legfejlettebb mobilszolgáltatások és eszközök.

Húszéves a magyar GSM – 155 ezer évnyi beszélgetés a Telekom-hálózaton

Éppen két évtizeddel ezelőtt, 1994 márciusában kezdődött meg hazánkban a GSM-szolgáltatás. A két évtized alatt csak a Telekom ügyfelei mintegy 155 ezer évnyit beszélgettek mobiltelefonjukon* és kilencmilliárd sms-t küldtek. A digitális térnyerés, a robbanásszerű adatforgalom-növekedés – okostelefonálás és internet – újabb pályája a 4G.

Nem korlátozhatja hívásainkat a mobilszolgáltató, ha csak a készülék árával tartozunk

A mobiltelefon-szolgáltatók nem korlátozhatják ügyfeleik kimenő hívásait abban az esetben, ha csak a készülék részleteinek fizetésével maradtak el, de számlatartozásuk nincs. Az előfizetői szerződés megkötésekor kedvezménnyel vagy részletfizetésre vásárolt mobiltelefon valójában nem része a szolgáltatásnak.

Mediameter: a marokfonosok negyede netezik mobiltelefonján

A 18 évesnél idősebbek 78 százalékának, nagyjából 6,3 millió felnőttnek van mobiltelefonja – derül ki a Mediameter kutatásából, amelyet az első negyedévben, reprezentatív mintán, 2 ezer felnőtt személyes megkérdezésével készítettek a mobiltelefon-használatról.

Európai mobilparkolási rekord

Harmincötmilliónál több, mobiltelefonnal vásárolt parkolójegy fogyott eddig a szolgáltatás bevezetése óta – jelentette be az Első Mobilfizetés-elszámoló Zrt. (EME Zrt.), a Telenor, a T-Mobile és a Vodafone. Ezzel a magyar autósok Európát tekintve elsők a MobilParkolás használatában. (Illusztráció: szepark.hu.)

Tízmillió sms karácsonykor

Folytatódik az okos készülékek és a mobilinternet térnyerése: a csökkenő sms-forgalom mellett egyre többen küldik e-mailben vagy a közösségi oldalakon keresztül az ünnepi jókívánságaikat. Karácsonykor a T-Mobile-nál a mobiltelefont vásárlóknak már négyötöde okostelefont választott; az előfizetéses ügyfelek esetében az arány több mint 90 százalék. 

címkék:  T-Mobilee-mailokostelefonsms

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >