ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Transparency International

Közérdekű adatokkal szolgál az Assist.hu

Megnyílt az Assist internetes oldal, a Transparency International Magyarország (TI) legújabb fejlesztése. Az egyelőre próbavváltozatként működő honlap olyan eszköz, amellyel gyorsan és egyszerűen lehet közérdekű adatokat letölteni – derült ki a TI által ma szervezett budapesti sajtóbeszélgetésen.

A korrupció erősödik a populista vezetők alatt – a példa Magyarország és Törökország

A Reuters hírügynökség tudósítását átvevő világlap, a The New York Times azt emeli ki a Transparency International tegnap nyilvánosságra hozott jelentéséből, hogy a múlt évben a korrupció észlelt szintje, valamint a társadalmi egyenlőtlenség igencsak segítette a populizmus terjedését, ám az ilyen politikusok annyira már nem harcoltak a kenőpénzek rendszere ellen, ha hatalomra jutnak. Jó példa erre Magyar- és Törökország, ahol romlott a helyzet az autoriter vezetők alatt, de ugyanez vonatkozik Trumpra is, aki jelöltként még nem győzött párhuzamot vonni a korrupt elit és a szorgalmasan dolgozó emberek lecsúszása között.

Korrupciós világrangsor: tovább romlott Magyarország megítélése – a korrupció a rendszer jellemzőjévé vált

Bár a korrupció üldözendő és büntetendő, a jelek szerint ott sem könnyű megbirkózni vele, ahol a hazainál jóval kedvezőbb a helyzet. Erről a Norvég Királyság Magyarországi Nagykövetségének  képviseletvezető-helyettese beszélt a Transparency International (IT) legfrissebb nemzetközi felmérésének mai bemutatóján. Kathrina Ramberg hazájában évekkel ezelőtt nulla toleranciát hirdettek meg e káros jelenséggel szemben, ami sok munkát adott/ad a bíróságoknak.

A jól működő demokráciában erős a civil szféra

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, január 13 18. között, 900 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a civil szervezetek, és az őket érintő kormányzati intézkedések megítélését. A megkérdezettek többsége 43 százalék (30 százalék ellenében) azt gondolja, hogy az érintett civil szervezetek az ország számára inkább hasznos tevékenységet folytatnak. Mindazonáltal, a szervezetek spontán ismertsége nem túl magas, csupán minden ötödik megkérdezett tudott megnevezni egy érintett civil szervezetet. Azonban tízből nyolc megkérdezett szerint egy jól működő demokráciában erős civil szféra van, több mint kétharmad szerint a civil szervezetek fontos feladata, hogy ellenőrizzék a hatalmat.

Oknyomozó újságírók bemutatták Rogán Antal sötét oldalát

Az Index.hu három újságírója, Panyi Szabolcs, Dezső András és Hava Nikita, valamint  Kasnyik Márton, a 444.hu újságírója – megosztva – nyerte a 2016. év legjobb oknyomozó újságírójának járó Gőbölyös Soma-díjat. Az egymillió forinttal járó elismerést a Transparency International Magyarország által szervezett ünnepélyesen között adták át a kitüntetetteknek.

A magyar kormányok termelik a korrupciót  – Budapest kilépett a Nyílt Kormányzati Együttműködésből

Ma van a korrupció elleni küzdelem világnapja és ma tízéves a Transparency International Magyarország (TI). A kormány sajátosan ünnepel: egyrészt elhagyta...


1 2 3 4   >