ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Tunézia

Átrendeződött az idényre az utazási piac

A múlt évek olcsó, egzotikus célországai, Egyiptom, Tunézia és Törökország gyakorlatilag eltüntetek a nyaralást tervező magyarok kívánságlistájáról - derül Netrisk.hu utazási piactere, az Utazasnet.hu mintegy 8000 aktív internethasználó körében elvégzett kutatásából. A kedvelt célpontok listáján ezzel egyértelműen tovább erősödött Horvát- és Olaszország pozíciója. A válaszadók 40 százaléka egy hónapon belül foglalja le a nyaralását, nem észesíti előnyben az all-inclusive ellátást,  és 70 százalék a tengerpartot mindenképpen belefoglalja az utazásába.

Matyóföldtől Afrikáig: kiemelkedően gazdag az idei Utazás Kiállítás

Tavaszi hangulatban várja a kőbányai vásárváros területén a látogatókat a 34. Utazás Kiállítás minden résztvevője. Különösképp a díszvendégek: Tunézia, Pécs és Matyóföld, valamint a társrendezvények (a Karaván Szalon, aBringaexpo, az Afrika Expo) kiállítói is. Nem könnyű a választás, ezért az idén is kínálunk néhány érdekességet – ezúttal a kulturális ajánlatokból szemezgetve. Ma, ahogy világszerte is, hasznos divat a kulturális turizmus: hazánkban is, melyben Budapestnek kiemelt szerep jut kulturális célpontként. Ez alkalommal az Utazás Kiállítás három díszvendégéhez invitáljuk az Infovilág olvasóit.

Nem csak külföldön, belföldön is nyaralhatunk! – nyílik az Utazás-kiállítás

Aki teheti, Egyiptomban, Török-, Spanyolországban, vagy másutt – határainkon kívül – tölti a szabadságát, pedig korántsem nem kell nyakunkba venni a világot, ha jól akarjuk érezni magunkat. Erről akarja majd meggyőzni a látogatókat az Utazás 2014 nemzetközi idegenforgalmi kiállítás legnagyobb standján a Magyar Turizmus Zrt.

Várják a magyarokat Tunéziába – újra nyitott turisztikai hivatal Budapesten

Észak-Afrika idegenforgalmát eléggé hátrányosan érintette a fegyveres összecsapásokat, polgárháborúkat is produkáló politikai átalakulás. A tunéziai demokratikus fordulat azonban gyors konszolidációval jár együtt, ami azt a reményt táplálja az ország vezetőiben, hogy az átmeneti visszaesés után ismét a nyaralók kedvelt úti célja lesz az afrikai tengerpart.