ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: UNICEF

A demokrácia agóniája: éles ellentét feszül a magyar kormány tettei és szavai között

Magyarország a párbeszédről és a szabadságról papol, miközben süllyed le az autoriter, a tekintélyelvű társadalom szintjére – így vélekedik Neil Campbell, az Open Society, a Nyitott Társadalom Politika európai Intézetének helyettes igazgatója, aki ezt Trócsányi László igazságügy-miniszternek az Európai Parlamentben tartott védőbeszédéből szűrte le. Az Euractivban megjelent írás szerint Trócsányi azt mondta, hogy a kormány a civil szervezetekkel együtt igyekszik hozzájárulni az Európában kialakult válság kezeléséhez.

Hetvenéves az UNICEF – dokumentumfotó-kiállítás

Az idén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját az UNICEF (United Nations Children's Fund), az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja). Az alapot az ENSZ Közgyűlése 1946-ban hozta létre, hogy segítsen a második világháború utáni Európában fagyoskodó, éhező és beteg gyerekeken, akiknek a háború borzalmait, a bombázásokat, a frontok többszöri áthaladását sikerült túlélniük. 

címkék:  CardexENSZMazel TovUNICEFjubileum
EU–UNICEF-partnerség a szíriai válságban érintett gyermekekért és fiatalokért

Az idei londoni donorkonferencia vállalásainak megfelelően a szíriai válság kezelésére szolgáló uniós regionális alap (Madad-alap) 90 millió eurós finanszírozást biztosít az UNICEF munkájához, mellyel olyan gyermekeket és fiatalokat támogatnak, akik a szíriai válság elől Jordániába, Libanonba vagy Törökországba menekültek.

Tausz Katalin a magyar UNICEF gyerekjogi igazgatója

Szeptember elsejétől dr. Tausz Katalin az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány gyerekjogi igazgatója. Fő feladata a gyermekjogok megismertetése és védelme figyelemfelhívó, oktató és érdekérvényesítő kampányokon keresztül, a „gyerekjogi koalíció” teljes körű koordinálása. A kormányzattal, civil szervezetekkel, szakemberekkel és gyermekekkel közösen dolgozik majd a gyerekjogok érvényesítéséért.

Unicef: 50 millió „gyökértelen” gyermek a nagyvilágban

Világszerte csaknem 50 millió gyermek él „gyökértelenül” – közülük 28 milliót olyan konfliktusok űznek el otthonukból, amelyekért nem ők a felelősek és további milliók vándorolnak el a adottnál jobb, biztonságosabb élet reményében. A konfliktusok és az erőszak gyakran súlyos lelki sérüléseket okoz nekik; életüket fenyegeti vagy...

UNICEF-jelentés: milliószám halnak meg a szegény kisgyerekek

A jelenlegi trendek alapján 2030-ban 69 millió gyermek halhat meg ötéves kora előtt olyan okokból, amelyeket megakadályozhattunk volna. és 167 millió gyermek él szegénységben – hacsak a világ különös súlyt nem fektet a leghátrányosabb helyzetű gyermekekre. Az UNICEF "A világ gyermekeinek helyzete" (SOWC 2016) idei jelentése arról fest elkeserítő képet, mi vár a legszegényebb gyermekekre, ha a kormányok, vállalatok, nemzetközi szervezetek nem tesznek erőfeszítéseket arra, hogy a szükségleteiket megállapítsák, azonosítsák őket és válaszoljanak rájuk.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >