ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: UPC Magyarország Kft.

Magyar UPC: 19 milliárd forint beruházásokra

Az UPC Magyarország Kft. 2016-ban 6,5 százalékkal növelte árbevételét az előző évhez képest – adta tudtul a távközlési társaság. Az árbevétel tavalyi összegét a cég nem közölte, az Igazságügyi Minisztérium honlapján elérhető nyilvános adatok szerint 2015-ben a társaság árbevétele 61,83 milliárd forintra rúgott.

Az UPC-nek be kell fizetnie a 60 millió forintos bírságot – Fellebbez a szolgáltató?

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) másodfokon helybenhagyta az UPC-re korábban kiszabott hatvanmilliós bírságot, és kimondta: új szerződések érvényesen nem jöttek létre. Az UPC-nek tehát be kell fizetnie a 60 millió forintos bírságot, és az előfizetők eredeti szerződései is érvényben maradnak. A szolgáltató a bíróságtól kérhet jogorvoslatot a határozattal szemben. – Tavaly novemberben az UPC Magyarország Kft. (UPC) levélben kereste meg előfizetőit, és érvényben lévő szerződéseik megszüntetését, illetve – a cég állítása szerint azzal mindenben megegyező tartalmú – új szerződés „ráutaló magatartással” történő megkötését kezdeményezte.

Hatvanmilliós NMHH-bírság az UPC Magyarország Kft.-nek – a társaság állásfoglalása

Tavaly novemberben az UPC Magyarország Kft. (UPC) levélben kereste meg előfizetőit, és érvényben lévő szerződéseik megszüntetését, illetve egy – a cég állítása szerint azzal mindenben megegyező tartalmú új szerződés «ráutaló magatartással» történő megkötését kezdeményezte. A cég jogszerűtlen eljárása súlyosan sértette mintegy 800 ezer előfizető érdekét, amiért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 60 millió forintos bírságot szabott ki a szolgáltatóra.