ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: UPC

Kiemelkedően tehetséges programozó-palánták

A családok időbeosztását és kommunikációját segítő DailyTakeMe, valamint az interaktív jelnyelvet oktató játékos Mutasd! alkalmazás tizenéves feltalálói nyerték el hazánkban az UPC Future Makers Nagydíját. A programozás iránt érdeklődő 10–17 év közötti tehetségek számára kiírt nemzetközi verseny hazai megmérettetésére számos értékes pályázat érkezett, szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat.

Sólyom Balázs a magyar UPC online igazgatója

A szakember az Inviteltől érkezett az UPC-hez, ahol szintén az online terület irányításáért felelt, és egyebek között olyan stratégiai fontosságú munkák fűződnek a nevéhez, mint a „webshop”, az online ügyfélszolgálat, valamint a honlap mobilra optimalizált változatának kialakítása, fejlesztése, az online értékesítés fellendítése.

Szupergyors internet, szolgáltatásbővítés a monori körzetben

Októbertől nagyszabású hálózatfejlesztésbe kezd az UPC Magyarország Monoron és a környező településeken: 500 Mbit/mp átviteli sebességre képes optikai hálózatot épít ki, amely a szélessávú internet mellett olyan újszerű szolgáltatásokat is elérhetővé tesz a helyi előfizetők számára, mint a Műsorvisszanéző, a Horizon G, a Wi-Free.

Mobil szabadság: korlátlan adatforgalom korlátozott sebességgel

Nem egészen hét hónappal ezelőtt jelentette be az UPC mobiltelefonra hangolt ingyenes kiegészítő szolgáltatását, az UPC Phone-t, és ma kora délután újabb egyedülálló ötlet megvalósításáról számolt be sajtótájékoztatóján a cég: itthon eddig nem létezett mobilos díjcsomagokat ismertetett. Az újdonság, a Mobile Freedom korlátlan adatforgalmat kínál az előfizetőknek. A mobil szabadságnak egyetlen szépséghibája van: az adatátvitel sebessége szerfölött korlátozott. Miközben az UPC az otthoni (hivatali, vállalati) kábeles előfizetőit 50–500 megabit/mp-es internet-hozzáféréssel csábítja, a Mobil Freedom tarifacsomagok 1, 2, 4 Mbit/s adatletöltési sebességet (lassúságot?) szavatolnak.

Internetsebesség és díj: versenyhivatali eljárás az UPC ellen

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az UPC Magyarország Telekommunikációs Kft.-vel (UPC) szemben a 29-es távközlési körzetben tanúsított magatartása miatt, mert nagyszámú fogyasztói jelzés alapján észlelte: az ország többi területéhez képest Monoron és környékén alacsonyabb színvonalú (kisebb le- és feltöltési sebességű) internet-szolgáltatást kínál magasabb előfizetői díjért.

Minden gyerek biztonságban otthon lehet az interneten – tiltás helyett tanítás

Az internet-szolgáltatók honlapjáról letölthető ingyenes szűrőszoftverek mellett egy új weboldal is segít abban, hogy a gyerekek könnyedén elsajátítsák az élményt adó, tudatos és biztonságos internetezés alapjait. Az otthonaneten.hu az UPC kezdeményezésére, az MTA közoktatási elnöki bizottsága és az UNICEF Magyar Bizottsága szakmai támogatásával, az NMHH Internet Hotline szolgáltatása és a Safer Internet program hazai konzorciumvezetője, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat partneri együttműködésével jött létre. A weboldal célja, hogy a legkisebbeket is megtanítsa, hogyan közlekedjenek otthonosan és biztonságosan a világhálón. Emellett a szülőknek is életszerű és hatásos eszközöket kínál arra, hogy tiltás nélkül vezethessék rá gyermekeiket, miként kerüljék el a veszélyes helyzeteket és fedezzék fel az internet valódi értékeit.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >