Címke: UPC

Internetsebesség és díj: versenyhivatali eljárás az UPC ellen

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az UPC Magyarország Telekommunikációs Kft.-vel (UPC) szemben a 29-es távközlési körzetben tanúsított magatartása miatt, mert nagyszámú fogyasztói jelzés alapján észlelte: az ország többi területéhez képest Monoron és környékén alacsonyabb színvonalú (kisebb le- és feltöltési sebességű) internet-szolgáltatást kínál magasabb előfizetői díjért.

Minden gyerek biztonságban otthon lehet az interneten – tiltás helyett tanítás

Az internet-szolgáltatók honlapjáról letölthető ingyenes szűrőszoftverek mellett egy új weboldal is segít abban, hogy a gyerekek könnyedén elsajátítsák az élményt adó, tudatos és biztonságos internetezés alapjait. Az otthonaneten.hu az UPC kezdeményezésére, az MTA közoktatási elnöki bizottsága és az UNICEF Magyar Bizottsága szakmai támogatásával, az NMHH Internet Hotline szolgáltatása és a Safer Internet program hazai konzorciumvezetője, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat partneri együttműködésével jött létre. A weboldal célja, hogy a legkisebbeket is megtanítsa, hogyan közlekedjenek otthonosan és biztonságosan a világhálón. Emellett a szülőknek is életszerű és hatásos eszközöket kínál arra, hogy tiltás nélkül vezethessék rá gyermekeiket, miként kerüljék el a veszélyes helyzeteket és fedezzék fel az internet valódi értékeit.

Kiokosítja a tv-ket az UPC-újítás – beköltözik az internet a televíziókba

Mától online tartalmakhoz is kényelmesen hozzáférhetnek az UPC digitálistévé-előfizetői: YouTube-videókat és az interneten tárolt (saját) fényképeket vagy híreket is nézhetnek a tévéképernyőjükön, ingyenesen, akár internet-előfizetés nélkül is. Mostantól  valamennyi tévékészülék okos lehet, ha az UPC nagyfelbontású (HD-) műsorok megjelenítésére alkalmas mediaboxához csatlakozik. 

Ezüstháló: tízezer szépkorú tanult meg netezni

Tízezer időskorút tanított meg internetezni eddig az UPC Magyarország és a Budapesti Művelődési Központ által szervezett országos Kattints rá, Nagyi!-tanfolyam. A tízezredik szépkorú diákot, Kerékgyártó Miklósnét (a képen) Egerszóláton köszöntötték és ajándékozták meg egy tablettel a szervezők.

Ingyenes internet-sebességnövelés

Előfizetőinek százezrei számára gyorsítja meg kábelinternet-szolgáltatásának sebességét változatlan havidíjon, kötelezettségek nélkül az UPC Magyarország. A régebben előfizetett internetcsomagokat a néhány héttel ezelőtt megújított Fiber Power internet-csomagkínálatához igazítja a társaság, így a régi ügyfelek is akár másfélszeres sebességnövekedést érzékelhetnek, legkésőbb október végéig.

Kiakadt a sebességmérő a Bocskaiban

A jövő héten beköszöntő tanévtől kezdve az országban elsőként az újbudai Bocskai István Általános Iskola oktatói és a diákjai használhatják a szupergyors, 250 Mbit-es internetet a kerületi önkormányzat és a UPC jóvoltából. Az iskolába bekötött 250 Mbit/mp sebességű internet mellé az UPC felajánlott további öt, lakossági (240 Mbit/mp) internet-szolgáltatást egyéves, ingyenes használatra, amelyet a kerület oszt majd szét a családok között.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >