15. AV Trend & Hifi Show

Címke: Vodafone

A TASZ bepereli a Telenort és a Vodafone-t az adatmegőrzés megszüntetéséért

Ez év áprilisában az Európai Unió Bírósága érvénytelennek nyilvánította az adatmegőrzési irányelvet, ami azt egységesítette, hogy a tagállamokban az internet- és telefonszolgáltatók az ügyfelek milyen adatait és mennyi ideig tárolhatják, továbbá hogyan férhetnek hozzájuk a hatóságok. Az irányelv érvénytelensége ellenére Magyarországon továbbra is hatályban maradt a mindezt lehetővé tevő törvény. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) két nagy szolgáltatót perel be avégett, hogy az Alkotmánybíróság (AB) semmisítse mega jogellenes törvényt. – Szerkesztőségünk a "hallgattassék meg a másik fél is" elve és gyakorlata alapján följánlotta a két alperesnek, a Telenornak és a Vodafone-nak, hogy fejtse ki véleményét a TASZ szándékáról, ám egyik társaság sem kívánt élni a lehetőséggel.

Új korszak nyitánya – új frekvenciák mobilinternetre – új mobilszolgáltató: DIGI

Sikeresen lezárult a mobiladat- és hangforgalomra eddig meg nem nyitott frekvenciák értékesítése – jelentette be ma újságírók előtt az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság). Mihelyt a szolgáltatók elfoglalják az új frekvenciákat és antennáik az éternek mostanáig fekete lyuknak számító sávjait is elérik sugárzásukkal, gyakorlatilag az egész országban egyenletes erősségűvé és az eddiginél sokkal gyorsabbá válik az internet-elérés mobil eszközökkel.

Jeles: jelnyelvi oktató alkalmazás gyerekeknek – bemutató a Szigeten

Holnap a Sziget Fesztiválon próbálhatják ki első alkalommal az érdeklődők a főképp halló gyermekek számára készült jelnyelvi oktató alkalmazást, a „Jeles”-t. A Hallatlan Alapítvány és a Vodafone Magyarország Alapítvány által kifejlesztett „Jeles” hivatalosan szeptembertől lesz elérhető és ingyenesen letölthető iOS és Android eszközökre.

Vízilabda-aréna az Erzsébet híd tövében

Drávucz Rita, Alexandar Sostar, Kiss Gergő, Kósz Zoltán ésSzécsi Zoltánvilág-, Európa- és olimpiai bajnok vízilabdások nyitották a meg ma a budapesti Belvárosban, a Március 15. téren felépült látványmedencét, a Vodafone vízilabda-arénáját. Az arénában a budapesti vízilabda Európa-bajnokság utolsó négy napján 290 néző szurkolhat, nézheti közösen a meccseket és – remény szerint – ünnepelheti majd a hazai sikereket.

Festők a tükörben – hangos tárlatvezetés a Budapesti Történeti Múzeumban

A Budapesti Történeti Múzeumban nyílt meg a „Festők a tükörben – Magyar önarcképek az Uffizi Képtárból” kiállítás. A tárlatot Boskovits Miklós (1935–2011) művészettörténész, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja emlékének ajánlják. „A kiállításon ezúttal nem tilos, hanem ajánlott az okostelefonok használata”, mondta a kiállítást támogató Vodafone vezérigazgatója, Diego Massidda. Ő mutatta be a mobiltársaság közreműködésével, az MTA SZTAKI által fejlesztett Budapest GUIDE@HAND hangos idegenvezető alkalmazás „Festők a Tükörben” című, több nyelven elérhető hangos tárlatvezetőt.

Az internet-előfizetők negyedét korlátozzák a szolgáltatók

Az Európai Bizottság által közreadott jelentés szerint az európai internet-előfizetők csaknem negyedének netes médiafogyasztását, sávszélesség-kihasználását korlátozzák a szolgáltatók. A válaszok alapján a legtöbb probléma a videók megtekintésével (41%), a zenelejátszással (23%) és a közösségi médiaoldalak betöltésével (23%) tapasztalható. Az internetet.hu távközlési összehasonlító portál szerint a használók mintegy ötöde volt elégedetlen a hozzáféréssel az online kapcsolattal működő játékokhoz is. Az interneten keresztül kezdeményezett telefonhívásokra a fogyasztók 9 százaléka panaszkodott.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >