Címke: Vodafone

A Vodafone cáfolja kivonulását Magyarországról

Kivonulhat hazánkból a Vodafone. Erről Vittorio Colao, a brit Vodafone vezérigazgatója a Morgan Stanley Barcelonában rendezett konferenciáján beszélt – adta tudtul az atv.hu hírére hivatkozással a klubradio.hu ma reggel. – Cáfolat: a Vodafone Group nem tervezi a magyarországi érdekeltség eladását.

Minden egyben: Vodafone–Externet céges telekom-megoldás

Európa működőbb felében már sikeresen bevezetett, mobil és vezetékes lehetőségeket integráló szolgáltatást honosít meg Magyarországon a Vodafone az Externettel együttműködve. A kis- és középvállalati kör távközlési igényeire szabott szolgáltatások, a vezetékes és mobiltelefon, valamint internet egyaránt egy szolgáltatótól vehetők igénybe.

Rájár a rúd a Vodafone-ra: újabb versenyhivatali gigabírság

Egy hónappal ezelőtt (2014. október 6-án) adta tudtul az Infovilág, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t (Vodafone) a fogyasztók megtévesztéséért 110 000 000 forint bírsággal sújtotta. A GVH most közzétett döntése szerint a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt. (Vodafone) 2013 második felében jogsértő összehasonlító reklámokat tett közzé, egyúttal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a „Legek Hálózata” kampánya folyamán. A jogsértés elkövetéséért 125 000 000 forint bírságot szabott ki a GVH.

Törekvés a távközlés teljességére

Még ha van is olyan szolgáltató, amely a távközlés ma létező minden valamennyi elemét képes nyújtani, abban – legalább rövidtávon – biztosan egyedülálló a Netfone, hogy saját, valós hálózati infrastruktúra nélkül kínál vezetékes telefont, internetet, kábeltévét, mobil széles sávot és hangalapú szolgáltatást egyaránt.

A TASZ bepereli a Telenort és a Vodafone-t az adatmegőrzés megszüntetéséért

Ez év áprilisában az Európai Unió Bírósága érvénytelennek nyilvánította az adatmegőrzési irányelvet, ami azt egységesítette, hogy a tagállamokban az internet- és telefonszolgáltatók az ügyfelek milyen adatait és mennyi ideig tárolhatják, továbbá hogyan férhetnek hozzájuk a hatóságok. Az irányelv érvénytelensége ellenére Magyarországon továbbra is hatályban maradt a mindezt lehetővé tevő törvény. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) két nagy szolgáltatót perel be avégett, hogy az Alkotmánybíróság (AB) semmisítse mega jogellenes törvényt. – Szerkesztőségünk a "hallgattassék meg a másik fél is" elve és gyakorlata alapján följánlotta a két alperesnek, a Telenornak és a Vodafone-nak, hogy fejtse ki véleményét a TASZ szándékáról, ám egyik társaság sem kívánt élni a lehetőséggel.

Új korszak nyitánya – új frekvenciák mobilinternetre – új mobilszolgáltató: DIGI

Sikeresen lezárult a mobiladat- és hangforgalomra eddig meg nem nyitott frekvenciák értékesítése – jelentette be ma újságírók előtt az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság). Mihelyt a szolgáltatók elfoglalják az új frekvenciákat és antennáik az éternek mostanáig fekete lyuknak számító sávjait is elérik sugárzásukkal, gyakorlatilag az egész országban egyenletes erősségűvé és az eddiginél sokkal gyorsabbá válik az internet-elérés mobil eszközökkel.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >