ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Volkswagen

Csökkent a győri Audi teljesítménye tavaly

Tavaly csökkent az Audi Hungaria Motor Kft. teljesítménye: 2015-höz képest 95 882 motorral és 37 231 járművel kevesebbet gyártott a cég – tájékoztatta a győri székhelyű vállalat szerdán az MTI-t. Az Audi a múlt nyár végén jelentette be: ideiglenesen, amíg nem kezdik el a Q3-as modellt gyártani, átcsoportosítja 850 munkatársát, decembertől három műszakról átállt a kétműszakos munkarendre, 550-en a pozsonyi gyárba járnak dolgozni, 300 dolgozó pedig a motorgyártásban kapott munkát.

Autólopások: nincsenek biztonságos márkák

A leggyakrabban ellopott autómárkák friss listája is mutatja, hogy az autótolvajok célkeresztjében immár nem a kiemelkedő minőségű, drága autók, hanem a leghétköznapibb márkák állnak. Az ellopottak többsége ma már alkatrészforrásként végzi, így nem meglepő, hogy tízből kilenc autó sosem kerül elő.

Árverés: bezárt a győri Magna Steyr

A rossz piaci helyzet és a csökkenő rendelésállomány miatt bezár a győri Magna Steyr Engineering Center Hungária Kft. A döntés 42 munkatársat érint, többsége tavaly megkapta a felmondólevelét. A cég a teljes irodai felszerelését online árverésen értékesíti.

Martin Lundstedt a Scania új elnök-vezérigazgatója

A Scania igazgató tanácsa Martin Lundstedtet nevezte ki a Scania AB új elnök-vezérigazgatójává; szeptember 1-jén kezdi meg munkáját új pozíciójában, amelyben Leif Östlinget követi. Östling ugyanattól a naptól a Volkswagen AG igazgatótanácsának tagja lesz. A személyi változások érintetlenül hagyják a márkák arculati elemeit és kereskedelmi tevékenységét. 

Renexpo májusban – mikor épülnek magyar elektromosautó-gyárak?

Japán és az USA vállalataihoz képest az európai autógyártók lépéshátrányban vannak az elektromos autók fejlesztésében. A BMW 2013-tól kezdődő gyártásába 400 millió eurós befektetéséről döntött.  Szövetséget kötött a német Daimler és a Bosch, a Renault a Nissannal közösen fejleszt.  Angela Merkel egymillió elektromos autót szeretne látni 2020-ra a német utakon. Az OGH hírügynökség értesülése szerint az élesedő piaci versenyre az ipari kémkedés árnyéka is rávetült.  A hazai villanyautó-gyártás jövőjéről eközben biztató és lelombozó hírek egyaránt napvilágot láttak. (A képen: a Brixxon Bontinója.)

IBM-szoftverújdonság: intelligens közlekedési, energetikai rendszerekhez Bemutatta az IBM azt a legújabb szoftverét, amelyik jól használható üzleti információkat gyűjt a fizikai entitásokhoz kapcsolódó érzékelők millióitól. A WebSphere Sensor Events-szel hatalmas tömegű adat gyűjthető be és elemezhető – így az üzleti folyamatok az eddiginél áttekinthetőbbé válnak.

1 2   >