ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Wiener Linien

Bécsben börtönbe csukhatják a busz- vagy villamosvezető bántalmazóját

Egy módosító törvényjavaslat nyomán szeptembertől akár két év börtönbüntetést is kiszabhatnak arra, aki tettleg bántalmazza a bécsi busz- és villamosvezetőket, valamint jegyellenőröket. A szigorításra az egyre gyakoribb támadások miatt volt szükség. A bécsi közlekedési vállalat 2013 óta ötpontos programot hajt végre munkatársai biztonságának növelése céljából.

Bécsben már több az éves bérlet, mint az autó

Több rekordot is tartogatott 2016 az osztrák főváros tömegközlekedése számára: először lépte át az utasszám a 954 milliót, ráadásul már több éves bérlet van forgalomban, mint ahány személygépkocsi. Eközben tovább csökkent a jegy nélkül utazók, a bliccelők száma is.

Figyelmetlen autósok akadályozzák a bécsi villamosokat, buszokat

Csaknem 2300 alkalommal állták el tavaly szabálytalanul parkoló autók a villamos- és buszjáratok útját Bécsben. Emiatt az utasoknak akár 40 percet is kellett várakozniuk, 650 esetben pedig csak a gépkocsi elvontatása segített. Mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia annak, aki nem figyel oda parkoláskor, és a leállított gépjárműve akadályozza a forgalmat.

Áramot termel a bécsi metró

A beérkező szerelvények fékezési energiáját hasznosítja az a kísérleti berendezés, amelyet a napokban helyeztek üzembe a bécsi U2-es metróvonal hardeggassei megállójában. Az így keletkező energiával a mozgólépcsőket és az állomás világítását üzemeltetnék.

A Bombardier-től vesz villamosokat a bécsi közlekedési vállalat

Százötvenhat alacsonypadlós villamos szállításáról írt alá szerződést a Bombardier-vel a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien. A szerelvények az osztrák fővárosban készülnek és 2018-tól állnak forgalomba. A szerelvények egyenként – átszámítva – egymilliárd-száztizenkétmillió forintba kerülnek.

EcoTram, Bécs: sikeres az energiatakarékos villamos

Egy átlagos osztrák háztartás éves fogyasztásának megfelelő mennyiségű energiát takarított meg próbajáratán a bécsi energiatakarékos villamos, az EcoTram. Ez az első villamos, amelybe hőszivattyút is szereltek. A Wiener Linien és több cég – például a Rail Tec Arsenal, a Siemens, a Vossloh Kiepe, a SCHIG mbh és a TU Wien – közös kezdeményezése 2009-ben kezdődött, és a Klima- und Energiefonds is támogatta.


1 2 3   >