ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Zeneakadémia

Zongoristák vetélkedője – Magyarországon lesz az előválogatás

A budapesti Zeneakadémián tartja az előválogatást a 2017-i zongoraversenyéhez a New York Concert Artists & Associates. A fiatal zenészeket támogató szervezetet a világszerte ismert Klara Min zongoraművésznő alapította és vezeti. A felváltva New Yorkban és Berlinben élő művésznő az előválogatás előtti napon, február 24-én szólóestet ad a Régi Zeneakadémián.

Bélamese és Csipkejózsika – zenés ismeretterjesztés

Aki jelen volt az Óbudai Danubia Zenekar minapi, évadnyitó koncertjén, tanúsíthatja: Hámori Máté, az együttes művészeti vezetője nemcsak remek dirigens, hanem kiváló pedagógus is. Az óbudai muzsikusok a 2016/17. évi szezonban kiemelt figyelmet szentelnek a fiataloknak.

Nemzetközi zongoraverseny – Liszt Ferenccel a középpontban

Szeptember 2–11. között rendezi meg a budapesti Zeneakadémián a Filharmónia Magyarország a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyt. A program szervezői a közeli Liszt Ferenc téren pedig ingyenes kísérőprogrammal igyekeznek közelebb hozni a zenét az ide kilátogatókhoz.

„Hősök vagyunk” – koncertsorozat a Zeneakadémián

A legemberibb, legelemibb érzelmeket, törekvéseket idézik meg az Óbudai Danubia Zenekar muzsikusai a februárban kezdődő koncerteken. A budapesti Zeneakadémián arra keresik a választ – a zeneművek segítségével –, hogy lehet-e „hős” a küzdő, szerető, teremtő, remélő hétköznapi ember?

Gyermekek vagyunk – bérletsorozat a Zeneakadémián

Arra utal az Óbudai Danubia Zenekar őszi évadjának jelszava – „Gyermekek vagyunk” –, hogy legtöbbünk megőriz valamit a gyermekkorból. A programválogatás célja, hogy a zeneművek segítségével magára ismerjen a közönség, és szembesüljön a felnőttkor gyermeki gyökereivel.

Frankl Péter ismét varázsolt a Zeneakadémián Várdai Istvánnal

Napok óta töröm a fejem, hogyan csinálja Frankl Péter. Körülöttem negyvenesek, ötvenesek, hatvanasok kókadoznak, szenvednek, ő meg így nyolcvan felé erőteljes, friss férfi, káprázatos zongorajátékával ámulatba ejtette már megint a Zeneakadémia hallgatóságát.


1 2 3 4 5   >