ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: adatbiztonság

Küllemváltás változatlan tartalommal

Arculatot váltott a világ egyik nagy, szélessávú eszköz-, és megoldásszállító vállalata, a tajvani Zyxel. A cég az „Ön hálózati szövetségese” jelszóval igyekszik még közelebb jutni termékei használóihoz, és közben segíteni partnereinek a technológia-központú világ kihívásainak megoldásában.

Ügyfél-azonosítás felsőfokon – megszorító vagy megengedő ügyintézés

Új rendszer kialakításán dolgozik a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ). Az összefogás célja, hogy a jövőben jobban elterjedjen az e-ügyintézés, s hogy ezek a szolgáltatások nagyobb biztonságot nyújtsanak. Akik jártasak a netbankolásban, akár otthonról is intézhetik utalásaikat – az adott pénzintézet honlapján keresztül. Ehhez, persze, a bankok többszörös biztonságot teremtenek: nemcsak a számlaszámot, hanem azonosítót és jelszót is be kell írni a megfelelő rovatba, majd a kívánt transzakcióhoz fel kell tüntetni a művelet közben, mobiltelefonon kapott számsort.

All-Fitt: (akár) életmentő érzékelők a testen

Öttagú magyar konzorcium dolgozott két évig azon a kezdeményezésen, amelynek eredményeképpen elkészült a viselhető szenzorokon (érzékelőkön) alapuló, az idősek és a rendszeresen sportolók életvitelét támogató multimédiás és mobil-kommunikációs termék prototípusa. 

Népszámlálás, 2011: október 1-jén kezdődik a jubileumi cenzus

Start előtt a népszámlálás címmel tartottak ma sajtótájékoztatót a Központi Statisztikai Hivatalban (KSH) abból az alkalomból, hogy miután sikerrel befejeződött a számlálóbiztosokat oktatók képzése, szeptember 5-én megkezdődik a magyarországi 15. népszámlálás mintegy negyvenezer számlálóbiztosának és az őket felügyelőknek az oktatása – mondta el újságírók, civil szervezetek képviselői előtt dr. Németh Zsolt, a KSH népszámlálásért felelős elnökhelyettese.

Fujitsu-felhők magáncélra is

A Fujitsu új biztonsági szabványt vezet be a magáncélú (private) és a megbízható (trusted) felhőkörnyezetek védelmére, és további átfogó intézkedésekkel garantálja szolgáltatásként nyújtott infrastruktúra-megoldásainak (IaaS) a biztonságát. A vállalat ezzel szeretne eltávolítani minden akadályt a felhőalapú szolgáltatások gyorsabb terjedése elől a vállalati ágazatban. 

Symantec: új biztonsági csomagok a kibertámadások kivédésére Az IT-eszközök még hatékonyabb kezelésére alkalmas négy újabb megoldási csomagot tett közzé a Symantec. Folyamatosan növekszik a bizalmas információk veszélyeztetettsége, az IT-vezetők pedig belső és külső forrásból származó egyre több fenyegetettséggel küzdenek. Napjainkban a támadások sokkal kifinomultabbak, alaposabban megtervezettek, mint pár évvel ezelőtt voltak, mindenképpen új biztonsági módszerekre és eszközökre van szükség.