ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: adomány

Ötszáznál több szeretetküldemény

Tavaly rendezte meg először karácsonyi cipősdoboz-akcióját a Bosch: jó néhány száz doboznyi ajándékot juttatott el a rászorulóknak. A sikeren felbuzdulva a magyarországi Bosch-csoport vezető-utánpótlás-programjának (Junior Managers Program, JMP) résztvevői az idén is gyűjtést szerveztek a munkatársak körében Budapesten, Hatvanban és Miskolcon.

Beteg gyermekek gyógyulását segíti a CHS

Egymillió forintot adományozott a CHS Hungary Kft. az idei karácsonyra a Szemem Fénye Alapítványnak, és ugyanennyivel támogatta a Semmelweis Egyetem budapesti, Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika Betegeiért Alapítványt, hogy hozzájáruljon a kicsik mielőbbi gyógyulásához.

Iskola a láthatáron – összefogás a rászoruló diákokért

Még konganak az ürességtől a tanintézmények, még tart a vakáció, de az E.ON és az Ökumenikus Segélyszervezet máris a tanulók támogatására hívja föl a figyelmet. Az összefogás két főszereplője az iskolások ceruzatartó sünijének óriás változatával költözött be az egyik budapesti bevásárló-központba.

Követendő kezdeményezés: a bécsiek laptopjaikat adják a rászorulóknak

Régi laptopjaikat ajánlhatják fel adománynak a bécsiek a Net(t)books kezdeményezés részeként: a gépeket szoftverfrissítés és karbantartás után, szociális intézmények közvetítésével kapják meg  rászorulók. Az elsőként adományozott és felújított 12 laptopot a Johannita Segítő Szolgálat vehette át, amely menekültszállót is fenntart Bécs-Liesingben.

Éhezők és gyerekek kapják: egymilliárdos élelmiszer-adomány a Metrótól

Az ötödik évébe lépett a Metro és a Magyar Élelmiszerbank együttműködése: 2012 óta a kereskedelmi kft. bő egymilliárd forint értékű élelmiszer-adományt juttatott el az Élelmiszerbanknak, amiből összesen jó kétmillió élelmiszercsomagot állítottak össze évente mintegy 50 ezer család számáts. Az együttműködés lényege: a hazai 13 Metro-áruházból a lejárat közeli és küllemében kifogásolható termékeket adják a nehéz körülmények között élőknek. 

 

Az egészség drága kincs! – a Richter ingyenes szűréssel segít megőrizni

A múlt évekhez hasonlóan ismét jótékonysági akcióval összekötött országos szűrőprogramot szervez a Richter Gedeon Nyrt. A gyógyszercég kezdeményezése arra biztat, hogy minél többen tegyenek (legalább) egy lépést a saját egészségük megőrzéséért. Az egészségnap részvevői ingyenes vizsgálatokon, tanácsadásokon vehetnek részt, növelhetik a Richter által a helyi kórház számára felajánlott adomány összegét.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >