ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: akkumulátor

Bosch-rekord: 2 másodpercenként 3 elektromos kéziszerszám

Fúrógépek, fűnyírók, lézeres távolságmérők – a Bosch elektromos kéziszerszámok üzletág új termelési rekordot állított 2016-ban: több mint 50 millió elektromos kéziszerszám gördült le a gyártósorokról, annyi, mint még soha. Statisztikailag másodpercenként mintegy 1,5 elektromos kéziszerszám készült el.

Szüntelen védelem IT-eszközökhöz

Szünetmentes tápegységeinek (UPS) új sorozatát mutatta be az energiagazdálkodással foglalkozó Eaton. Az 5E UPS széria tagjai egyszerűen telepíthetők az 500–2000 VA (watt) teljesítmény-tartományban, emellett a készülékek, miután meglehetősen kompakt kialakításúak, kevés helyet foglalnak. Asztali pc-k, munkaállomások, hálózati tárolóeszközök, üzleti terminálok, telefonközpontok és hasonlók védelmét egyaránt szolgálják.

Nesztelen száguldás – a fenntartható jövő ígérete

Villanyautó, de nem dodzsem. Mi az? A többi között a Nissan Leaf! Az ABB tesztautóját volt módunkban egy rövid ideig próbálgatni. Az elektromos autó üzemeltetése egyre olcsóbb a folyamatosan dráguló folyékony üzemanyagokhoz mérten. Mintegy 2-3 literárából száz kilométerre való elektron tölthető az akkukba. Erről szól az élménybeszámoló.

Óvatosságra inti a közlekedőket a Magyar Közút – téli gumi, hólánc, akkumulátor

Tekintettel a hétvégére várható nagy mennyiségű friss hóra, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közutakon gépjárművel közlekedőket, hogy csak akkor induljanak útnak, ha az feltétlenül szükséges. Ha mégis útra kelnek, akkor …indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak a helyi útviszonyokról és az általános közlekedési helyzetről a Magyar Közút megyei diszpécser-szolgálatainál vagy az Útinformnál (telefon: 06 1 336 24 00). (Foto: auto-medienportal.de.)

Jó tanácsok síelőknek, autósoknak

Bár hazánkban egyelőre még várat magára a havazás és a kemény téli időjárás, a környező országokban végre elkezdődött a síszezon; sorra nyitnak a felvonók és a kunyhók a havas csúcsokon. Az ünnepek közeledtével sokan döntenek úgy, hogy autóval indulnak téli sportolni, ezért nem árt tisztában lenni a szomszédos országok közlekedési előírásaival.

Fúrógépmotorral hajtott elektromobilok versenye

Harmadik alkalommal rendezte meg Miskolcon, a Föld napja alkalmából városi ökoautó-vetélkedőjét, az elektromobil-versenyt Európa legnagyobb kéziszerszámgyára, a Robert Bosch Power Tool Kft.


1 2 3 4   >