ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: alaptörvény

Sanyargatja a magyar kormány a menedékkérőket

A kedden az Országgyűlésnek benyújtott határőrizeti eljárás szigorításával kapcsolatos törvénymódosító csomag súlyosan ellentétes Magyarország nemzetközi jogi kötelezettségeivel és a magyar szabályozással is; elfogadásával hazánk ismét a szégyenpadra kerülhet. Az Amnesty International Magyarország szerint téves a kormány kiindulópontja: Magyarországon nincs bevándorlási válsághelyzet, alig érkeznek menedékkérők az országba, ellátásuk a rendelkezésre álló befogadó állomásokon megoldható lenne.

Kelet-Európában ma ismét a félelem urai irányítják a rettegés népét

Orbán és Trump szorosabb kapcsolatokat akar, de a politika beleköphet a levesbe – kezdődik a Foreign Policy Magazine cikke. A világ vezetői közül Obama alatt senki sem szorult annyira a háttérbe Washingtonban, mint a magyar kormányfő, viszont ő üdvözölte a leghangosabban a megválasztott elnök győzelmét. Most arra számít, hogy közeledni tud az új amerikai kormányzathoz, miután az eddigi adminisztráció folyamatosan bírálta a migránsok és a demokratikus értékek csökkentése miatt. Idetartozott konkrétan a kerítés megépítése, hogy Magyarország udvarolt az oroszoknak, szembe ment a politikai korrektséggel és felkarolta az illiberális demokráciát.

Orbán Viktor gratulált magának a „kiváló eredményhez“, és átíratja az alaptörvényt

Az unióban megkönnyebbülést keltett ki a magyar népszavazás eredménye, és hasonlóképpen reagált a német kormány is – írja a Die Welt. Michael Roth, külügyi államminiszter úgy nyilatkozott, hogy meglehetősen nyomasztotta a hatalmas költségen folytatott kampány, amely az EU egyik demokratikusan elfogadott döntése ellen irányult. Annál boldogabb most a politikus, hogy a referendum meghiúsult. Hozzátette: a közösség jövőjéről szóló vitát nem szabad átengedni az egész Európában egyre öntudatosabban fellépő nacionalistáknak és populistáknak.

Megbüntette a Magyar Államot az Emberi Jogok Európai Bírósága

Az Emberi Jogok Európai Bírósága az egyháztörvény kapcsán mai döntésével 554 800 euro, azaz 176 millió forint kár- és költségtérítésre kötelezte a Magyar Államot. A kormány 2011 óta számtalan figyelmeztetést kapott hazai és nemzetközi szereplőktől, így ennek az elképesztő összegnek a kifizetése csak a kormány ostoba csökönyösségének az eredménye. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) arra kéri az állampolgárokat, hogy követeljék ki a kormányzattól az egyház- és az alaptörvény helyes módosítását, így vegyék elejét egy újabb – az adófizetőket terhelő – értelmetlen kifizetésnek!

A menekültek elleni a hadjárattal Orbán a szélsőjobbos szavazókat próbálja megnyerni

Legfeljebb papírhajók hajtogatására alkalmasak a bevándorlási kérdőívek – legalábbis a bírálók szerint. Ezzel indít az AFP kétperces riportfilmje, amely a Frankfurter Rundschau honlapján is megtekinthető. A videó bevezető képsorai pontosan ezt az akciót örökítették meg a Duna-parton. A tudósítás kiemeli, hogy a felmérés egy kalap alá veszi a bevándorlást és a terrorizmust. Egy tüntető azt mondja: az egész kampány csupán hangulatkeltés, Kovács Zoltán kormányszóvivő ezzel szemben visszautasítja a kritikát. Arra hivatkozik, hogy ez valóban politikai kérdőív, így bizonyos vonatkozásokban tükrözi a hatalom álláspontját.

Orbán politikája nem a demokratikus véleményalkotásra épül

A német zöldek egyik EP-képviselője szerint a jobboldali populista pártok egyre nagyobb befolyásra tesznek szert, de továbbra sem hangolják össze tevékenységüket. Orbán Viktor politikája már nem a demokratikus véleményalkotási folyamatra épül. E ténynek fel kellene ráznia az EU-t, és főként az Európai Néppártot.


1 2 3 4   >