ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: albérlet

Diákroham az olcsó kiadó lakásokért

A felsőoktatási ponthatárok kihirdetését követően máris megugrott az érdeklődés a fővárosi kiadó lakások iránt: az Otthontérkép adatai szerint jó ötüdável nőtt az ezt célzó keresések száma az utóbbi napokban. Az ingatlankereső portál legfrissebb elemzéséből kiderül: a szobabérlet lehet a leghatékonyabb választás a diákok számára, a legjobban pedig azok járhatnak, akik egy több szobás lakás bérelnek ki a főváros egy kevésbé frekventált kerületében.

Kapósak és egyre drágábbak a lakások az egyetemi városokban

Átlagosan ötödével emelkedett a lakások négyzetméterára a múlt három évben az egyetemi városokban és az érintett fővárosi kerületekben. A kereslet napról napra növekszik, így annak, aki lakást venne, érdemes idejében kezdenie a kiválasztást. Egy nagy bank ingatlanszakértő közössége összeállította a felsőoktatási szempontból fontos területek lakáspiaci listáját.

Tudnivalók lakás(al)bérlés esetére

A felsőoktatási ponthatárok kihirdetését követően mindig felpezsdül a lakásbérleti piac. Az idén azonban már eleve bajban vannak azok, akik bérelni szeretnének, mert a kínálat nem képes kielégíteni a hatalmas igényeket. A Duna House elemzéséből az okok, irányzatok és a legfrissebb árak is kiderülnek.

Albérleti díjak az egyetemek környékén

Július 24-én nyilvánosságra hozzák a felvételi ponthatárokat, és ezzel nemsokára elkezdődik a diákok albérletkeresésének időszaka, amikor felbolydul a főváros és az egyetemi városok bérlakás-piaca, alig marad kiadó lakás. A Duna House friss adatokkal segít a keresőknek.

Az Audi-bővítés élteti a győri ingatlanpiacot

Fellendült a győri bérlakáspiac, elsősorban az Audi bővítésének hírére. A bérleti díjak 25-30%-kal nőttek néhány hónap alatt, a győri lakóingatlanok hamarosan befektetési célpontokká válhatnak. Az új beruházásoknak köszönhetően 2-3 év múlva várhatóan az értékesítési piac is be fog indulni. A fellendülés vesztesi átmenetileg az egyetemisták lehetnek, akiknek most nehezebb olcsó szállást találni, mint tavaly – összegzi a győri lakáspiac helyzetét az ingatlanmagazin.com.

Keletje van a jó albérletnek – a diákok is igényesek

Az ingatlan.com statisztikái szerint a bérlakás-keresések száma az idén eddig folyamatosan a múlt évek csúcsszintjén mozgott. Úgy tűnik föl, hogy a válság hatására a költözni vágyók elmozdultak a bérlemények irányába.


1 2   >