Címke: android

Európai Bizottság: visszaélt erőfölényével a Google, megszegte az antitröszt-szabályokat

Az Európai Bizottság tájékoztatta a Google-t előzetes álláspontjáról, amely szerint a társaság az uniós antitröszt-szabályokat megszegve, visszaélt erőfölényével akkor, amikor korlátozásokat vezetett be az Android rendszerű eszközök gyártóival és a mobilhálózat-üzemeltetőkkel szemben.

 

Androidok veszélyben: lop és csal az Asacub trójai

A Kaspersky Lab antivírus kutatói fedezték fel az Asacubot, azt az új vírust, amelyik az Android-használókat támadja pénzügyi haszonszerzés céljából. Amikor először azonosították, az Asacub az információlopásra készült vírus minden jelét mutatta, ugyanakkor a trójai egyes újabb változatai online banki felhasználókat céloznak Oroszországban, Ukrajnában és az Egyesült Államokban.

Androidos készülékek a támadások célkeresztjében

Elavult verziók, biztonsági rések, az interneten terjedő és előre telepített kártevők – a G Data előrejelzése szerint ezek várnak az androidos telefonokra ebben az évben. A biztonsági cég szerint jelenleg a legnagyobb probléma, hogy az Android esetében nem a Google, hanem a telefongyártók azok, akiknek ki kell adniuk a frissítést egy-egy adott telefontípushoz.

Call+: világelső üzenetküldő és tárcsázó alkalmazás

Megjelent a Vodafone saját fejlesztésű, ingyenes alkalmazása, a kommunikációt megkönnyítő Call+, amely a népszerű üzenetküldő és VoIP-szolgáltatásokkal ellentétben a GSM-technológiára épül, tökéletes hangminőségével kiemelkedik a hasonló alkalmazások közül. A Vodafone az első olyan mobiltelefon-szolgáltató, amelyik a hanghívást különféle funkciókkal gazdagító alkalmazást vezet be.

Előre telepített kártevők kínai mobilokon

A G Data szakértői több mint húsz különböző típusú kínai okostelefonon találtak előre telepített kémprogramokat. A Lenovo, a Xiaomi és a Huawei készülékei is érintettek, de a vírusvédelmi cég szakértői szerint nem a gyártók, hanem a kereskedők telepítették a kártevőket a Németországban forgalmazott készülékekre.

Mobilitás mindenek előtt: Androidra fejleszt a Xerox

A Xerox friss online-felmérése szerint Amerikában a dolgozók csaknem negyedének van céges okostelefonja, a munkavállalók jó harmada pedig a saját telefonját használja a napi feladatok elvégzésére. Ennek ellenére mindössze tízből három tud nyomtatni a mobiljáról, miközben a vállalatok több mint a felénél szükség van arra, hogy a dokumentumokat rendszeresen kinyomtassák, kézbe vegyék.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >