16. AV Trend & Hifi Show

Címke: android

Call+: világelső üzenetküldő és tárcsázó alkalmazás

Megjelent a Vodafone saját fejlesztésű, ingyenes alkalmazása, a kommunikációt megkönnyítő Call+, amely a népszerű üzenetküldő és VoIP-szolgáltatásokkal ellentétben a GSM-technológiára épül, tökéletes hangminőségével kiemelkedik a hasonló alkalmazások közül. A Vodafone az első olyan mobiltelefon-szolgáltató, amelyik a hanghívást különféle funkciókkal gazdagító alkalmazást vezet be.

Előre telepített kártevők kínai mobilokon

A G Data szakértői több mint húsz különböző típusú kínai okostelefonon találtak előre telepített kémprogramokat. A Lenovo, a Xiaomi és a Huawei készülékei is érintettek, de a vírusvédelmi cég szakértői szerint nem a gyártók, hanem a kereskedők telepítették a kártevőket a Németországban forgalmazott készülékekre.

Mobilitás mindenek előtt: Androidra fejleszt a Xerox

A Xerox friss online-felmérése szerint Amerikában a dolgozók csaknem negyedének van céges okostelefonja, a munkavállalók jó harmada pedig a saját telefonját használja a napi feladatok elvégzésére. Ennek ellenére mindössze tízből három tud nyomtatni a mobiljáról, miközben a vállalatok több mint a felénél szükség van arra, hogy a dokumentumokat rendszeresen kinyomtassák, kézbe vegyék.

Alcatel Onetouch Idol 3: talpra áll, szembe néz – okostelefon a javából

A tavasszal debütált a barcelonai mobil-világkongreszuson, és most kézbe vehettük, használhattuk, mígnem kialakult a saját véleményünk az Alcatel Onetouch Idol 3 típusú,5,5 hüvelyk (13,9 cm) képernyő-átlójú (a készülék gyári jelzése: 6045Y-2AALWE7) okostelefonjáról. Elöljáróban kijelenthető: hasonló tudású vetélytársaihoz mérten nagyon jó árat sikerült találni számára, szerződés nélkül mintegy 90 ezer forintért kínálják. Ráadásul ismereteink szerint ez az első olyan mobiltelefon, amelynek képernyője – akárhogy vesszük is kézbe – mindig „talpra áll”.

Honor, harmadik kiadás: Holly

A szokásos türkizkék csomagolásban érkezett szerkesztőségünkbe a legújabb Huawei-okos, a Honor család Holly néven megjelent „gyermeke”. Jubileumi termék, ugyanis a Honor márka 100. napján tették ki a polcokra világszerte. Becsületére (Honor!) váljék, hogy ezzel sem kell sokat vesződni üzembe helyezés végett.

Így fizethetsz kártyával a barátodnak

Bár a „barion” a görög „nehéz” szóból származik, esetünkben a „könnyű” szinonímájává változott. A Barion ugyanis Magyar Nemzeti Bank által engedélyezett, forradalmian új fizetési rendszer, amiben bankkártya és bankszámla nélkül is lehet ingyenesen vásárolni weben, boltban, szükség esetén bárkinek pénzt küldeni. A Barion forint alapú elektronikus pénz, amit a Sense/Net Zrt. mint elektronikus pénzt kibocsátó intézmény üzemeltet.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >