Címke: android

Óriás bírság fenyegeti a Google-t

Rekord összegű, akár hárommilliárd euró (930 milliárd forint) versenyjogi bírságot szabhat ki az Európai Bizottság (EB) a Google-ra, amely a hét éve tartó brüsszeli vizsgálat szerint visszaélt erőfölényével az online keresőszolgáltatások piacán. A brit Telegraph napilap értesülése szerint az EB még a nyári szünet előtt nyilvánosságra hozza a döntést, amelyet a Google várhatóan megtámad az Európai Bíróságon. Az eddigi rekordot az Intel chipgyártó tartotta, 2009-ben kapott 1,1 milliárd eurós büntetésével. Az EB az okostelefonok 80 százalékán futó, szintén Google tulajdonú Android operációs rendszer ügyében is vizsgálja, hogy az amerikai cég tiszteletben tartotta-e a versenyjogi szabályokat.

Óvatosan a Samsung-androiddal

Tömegesen veszik vissza a hibátlan telefonokat a mobilszolgáltatók. A Blancco Technology Group felmérése szerint négyből három garanciális készüléknek semmi baja azon kívül, hogy a használója túl sok alkalmazást telepített rájuk. Mivel azonban a szolgáltatók nem végzik el helyben a készülékek belső működésének ellenőrzését, legtöbbször nekik kell fedezni a hibátlan telefonok bevizsgálásával járó költségeket.

Európai Bizottság: visszaélt erőfölényével a Google, megszegte az antitröszt-szabályokat

Az Európai Bizottság tájékoztatta a Google-t előzetes álláspontjáról, amely szerint a társaság az uniós antitröszt-szabályokat megszegve, visszaélt erőfölényével akkor, amikor korlátozásokat vezetett be az Android rendszerű eszközök gyártóival és a mobilhálózat-üzemeltetőkkel szemben.

 

Androidok veszélyben: lop és csal az Asacub trójai

A Kaspersky Lab antivírus kutatói fedezték fel az Asacubot, azt az új vírust, amelyik az Android-használókat támadja pénzügyi haszonszerzés céljából. Amikor először azonosították, az Asacub az információlopásra készült vírus minden jelét mutatta, ugyanakkor a trójai egyes újabb változatai online banki felhasználókat céloznak Oroszországban, Ukrajnában és az Egyesült Államokban.

Androidos készülékek a támadások célkeresztjében

Elavult verziók, biztonsági rések, az interneten terjedő és előre telepített kártevők – a G Data előrejelzése szerint ezek várnak az androidos telefonokra ebben az évben. A biztonsági cég szerint jelenleg a legnagyobb probléma, hogy az Android esetében nem a Google, hanem a telefongyártók azok, akiknek ki kell adniuk a frissítést egy-egy adott telefontípushoz.

Call+: világelső üzenetküldő és tárcsázó alkalmazás

Megjelent a Vodafone saját fejlesztésű, ingyenes alkalmazása, a kommunikációt megkönnyítő Call+, amely a népszerű üzenetküldő és VoIP-szolgáltatásokkal ellentétben a GSM-technológiára épül, tökéletes hangminőségével kiemelkedik a hasonló alkalmazások közül. A Vodafone az első olyan mobiltelefon-szolgáltató, amelyik a hanghívást különféle funkciókkal gazdagító alkalmazást vezet be.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >