17. AV Trend & Hifi Show

Címke: android

Kormányzati adattömeget vegyenek!

Az idei éves „Kaspersky biztonsági jelentés” elemezte, hogy milyen gyorsan képesek reagálni a vállalkozások egy-egy IT-biztonsági támadásra. Kiderült, hogy a cégek 28,7%-a néhány nap alatt észlelt incidenst, 19%-ának viszont hetekre volt szükségük az érzékelésre, mi több, 7,1%-nak hónapokra. A legtöbb támadással szembesülők esetében gyakran egy külső vagy belső biztonsági ellenőrzés közben derült ki, vagy egy harmadik fél, például partner jelezte a bajt.

Megkezdte szolgáltatását a Car4You Budapest: magyar vállalkozás tölti be az Uber utáni űrt

A hazai piacról kivonult Uber közönségét, a jogszabályi kötelezettségeknek megfelelve kívánja megcélozni egy magyar kezdeményezés. A Car4You gépkocsi- és sofőrbérlést akár egyidejűleg is lehetővé tévő mobil alkalmazása szeptember 16. óta elérhető Budapesten és vonzáskörzetében.

A használókat alig érdeklik az új okostelefonok – súlyos válságban a Windows Phone

Az IDC piackutató cég felmérése szerint a használok egyre inkább elégedettek a régebbi készülékeikkel. Az okostelefon-piac az iPhone 2007-i bevezetése óta folyamatosan növekedett, évről évre egyre több újdonság érkezett a piacra, 2015-ben még várhatóan tíz százalékos lesz a növekedés 2014-hez képest, de ez jövőre már 1,6 százalékra csökkenhet. Ennek az az oka, hogy a legújabb készülékek már olyan magas színvonalúak, hogy az a használókat nem ösztönzi mielőbbi cserére. Ezen a tendencián az okostelefongyártók a virtuális valóság térhódításával fordíthatnak. Az operációs rendszerek közt 85,3 százalékos az Android piaci részesedése, őt az Apple követi, a Windows Phone továbbra is válságban van, az idén 75 százalékkal csökkennek az értékesítéseik és nagyjából mindössze 0,5 százalékos lehet a piacrészük.

Folyamatos vírusözön fenyegeti az okostelefonokat

Az androidos telefonok a készülékeket zárolni képes zsaroló kártevővel fertőződhetnek meg, és ehhez elegendő egy fertőzött weboldal felkeresése – hívja fel a figyelmet a G Data. A német vírusvédelmi cég szakértői azonban most egy teljesen újfajta, telepítés nélkül is fertőzni képes kártevőtípust észleltek.

Fertőzött Pokémon terjed a torrent-oldalakon

A G Data arra figyelmeztet, hogy trójaival fertőzött Pokémon alkalmazás terjed a torrent-oldalakon. A támadók megpróbálják kihasználni a játék rendkívüli népszerűségét, és fertőzött telepítő csomagokat állítanak össze. Ezek az eredeti alkalmazás mellett tartalmaznak egy DroidJack nevű összetevőt, melynek segítségével a bűnözők képesek a megfertőzött androidos telefonok távoli irányítására.

Már nem álom: Daydream-re hangszerelt Alcatelek

Daydream-kompatibilis telefonokat mutat be rövidesen az Alcatel, ezzel is jelezve elkötelezettségét a VR-(virtuális valóság) technológia iránt. Az okostelefon-gyártó Alcatel és a Google együttműködésének eredményeként az Alcatel-használók számára is elérhetőek lesznek a virtuális valóság kínálta élmények, az immersive audio, az eddigieknél is jobb kijelző és a még értékesebb tartalmak – beleértve a játékokat, a szórakozást és zenehallgatást.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >