Címke: android

Folyamatos vírusözön fenyegeti az okostelefonokat

Az androidos telefonok a készülékeket zárolni képes zsaroló kártevővel fertőződhetnek meg, és ehhez elegendő egy fertőzött weboldal felkeresése – hívja fel a figyelmet a G Data. A német vírusvédelmi cég szakértői azonban most egy teljesen újfajta, telepítés nélkül is fertőzni képes kártevőtípust észleltek.

Fertőzött Pokémon terjed a torrent-oldalakon

A G Data arra figyelmeztet, hogy trójaival fertőzött Pokémon alkalmazás terjed a torrent-oldalakon. A támadók megpróbálják kihasználni a játék rendkívüli népszerűségét, és fertőzött telepítő csomagokat állítanak össze. Ezek az eredeti alkalmazás mellett tartalmaznak egy DroidJack nevű összetevőt, melynek segítségével a bűnözők képesek a megfertőzött androidos telefonok távoli irányítására.

Már nem álom: Daydream-re hangszerelt Alcatelek

Daydream-kompatibilis telefonokat mutat be rövidesen az Alcatel, ezzel is jelezve elkötelezettségét a VR-(virtuális valóság) technológia iránt. Az okostelefon-gyártó Alcatel és a Google együttműködésének eredményeként az Alcatel-használók számára is elérhetőek lesznek a virtuális valóság kínálta élmények, az immersive audio, az eddigieknél is jobb kijelző és a még értékesebb tartalmak – beleértve a játékokat, a szórakozást és zenehallgatást.

Óriás bírság fenyegeti a Google-t

Rekord összegű, akár hárommilliárd euró (930 milliárd forint) versenyjogi bírságot szabhat ki az Európai Bizottság (EB) a Google-ra, amely a hét éve tartó brüsszeli vizsgálat szerint visszaélt erőfölényével az online keresőszolgáltatások piacán. A brit Telegraph napilap értesülése szerint az EB még a nyári szünet előtt nyilvánosságra hozza a döntést, amelyet a Google várhatóan megtámad az Európai Bíróságon. Az eddigi rekordot az Intel chipgyártó tartotta, 2009-ben kapott 1,1 milliárd eurós büntetésével. Az EB az okostelefonok 80 százalékán futó, szintén Google tulajdonú Android operációs rendszer ügyében is vizsgálja, hogy az amerikai cég tiszteletben tartotta-e a versenyjogi szabályokat.

Óvatosan a Samsung-androiddal

Tömegesen veszik vissza a hibátlan telefonokat a mobilszolgáltatók. A Blancco Technology Group felmérése szerint négyből három garanciális készüléknek semmi baja azon kívül, hogy a használója túl sok alkalmazást telepített rájuk. Mivel azonban a szolgáltatók nem végzik el helyben a készülékek belső működésének ellenőrzését, legtöbbször nekik kell fedezni a hibátlan telefonok bevizsgálásával járó költségeket.

Európai Bizottság: visszaélt erőfölényével a Google, megszegte az antitröszt-szabályokat

Az Európai Bizottság tájékoztatta a Google-t előzetes álláspontjáról, amely szerint a társaság az uniós antitröszt-szabályokat megszegve, visszaélt erőfölényével akkor, amikor korlátozásokat vezetett be az Android rendszerű eszközök gyártóival és a mobilhálózat-üzemeltetőkkel szemben.

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >