ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: antiszemitizmus

Az olimpiai pályázat a magyar lakosság elégedetlenségének gyújtópontjává vált

Az osztrák Der Standard egyik cikke arra hívja fel a figyelmet, hogy az uniós joggal ütközhet, diszkriminációnak minősülhet az osztrák koalíciós pártok tegnapi megállapodása, amelynek értelmében a munkahelyteremtés ösztönzésére hivatott támogatás nem járna akkor, ha a munkáltató más uniós országbeli állampolgárt alkalmaz. A júliusban bevezetendő foglalkoztatási jutalékot, amelynek révén felére csökkenne a munkaadói járulék, nem csupán akkor adnák meg, ha a munkáltató osztrák munkanélkülit foglalkoztat, hanem a nem uniós országból érkező, olyan képzett munkavállalók foglalkoztatása esetén is, akik határozott idejű tartózkodási és munkavállalási engedéllyel rendelkeznek.

A civil társadalmak elleni fenyegetések sértik az európai értékeket

A The Washington Post vezércikke szerint Trump beiktatásának napján meg kell adni a tiszteletet az elnöki posztnak és reménykedni kell a nemzet érdekében. Az új elnök hivatalba lépése általában az alkotmányos demokrácia ünnepe, ám egy csomó demokrata képviselő ezúttal távol marad a ceremóniától, Washingtonban pedig tüntetnek a politikus mellett és ellene is. És Trump nemigen tud mit mondani azoknak, akik kétségbe vonják megválasztásának körülményeit, hiszen a kampány idején ő ugyanezt tette Obama Hillary Clinton, sőt az egész amerikai demokrácia legitimitása kapcsán.

Budapest és Varsó egyszerre van az EU-ban és azon kívül – továbbra is dől a tetszés szerint osztogatható uniós pénz

A The New York Times Orbán Viktor fényképével illusztrálja az uniós csúcsról készült szerkesztőségi cikkét, amelynek mondandója, hogy elveszett az EU-ba vetett hit. Milliók érzik úgy, hogy az unió cserben hagyta őket. Ezért egyre többen populista mozgalmak és nacionalista politikusok felé fordulnak, mert azok azt ígérik, hogy megvédik őket, a nemzeti határok lezárásával és az összeurópai megoldások elvetésével. Ha a szervezet túl akarja élni a bajokat, helyre kell állítania az emberek bizalmát, miután már javában zajlik a fordulat: tömegek fordítanak hátat a szabadságnak és más alapvető értékeknek.

Orbán az euroszkeptikus, populista erők vezére szeretne lenni

Záporoznak a bírálatok, amiért a magyar kormány a magas kitüntetésnek számító lovagrendet adományozta a rasszizmussal és antiszemitizmussal vádolt Bayer Zsoltnak, és az ügy egyben ráirányította a figyelmet Orbán Viktor nézeteire – írja az USA Today. Tiltakozásul már több, mint 100-an küldték vissza a saját elismerésüket, köztük Tom Lantos lánya. Balogh Éva, az Amerikában megjelenő Hungarian Spectrum blog szerkesztője úgy értékeli, hogy az újságíró, a kormányfő réges-régi barátja, a Fidesz társalapítója, a rasszista és zsidóellenes ömlengések élharcosa.

Érdemtelen kapta az érdemrendet – menekült-krónika és politikai háttér

A washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum elítéli, hogy a magyar kormány kitüntette Bayer Zsoltot. Az állásfoglalás emlékeztet arra, hogy a Köztársasági Érdemrendet azok kaphatják meg, akik kitűnnek az ország és az egyetemes emberi értékek szolgálatában. A publicista esetében viszont hosszú a rasszista beszédek listája, a sajtóban pedig rendkívül provokatív antiszemita és roma-ellenes cikkeket jelentet meg. Az üzenet emlékeztet arra, hogy Magyarországon a miniszterelnök és az államfő dönt a hivatalos elismerésekről, és a kormány ismételten zéró toleranciát hirdetett a zsidóellenességgel szemben.

Fischer Ivánnak nem tetszik Orbán reakciós irányvonala

The Guardian a világ egyik legjobbjának nevezi a Budapesti Fesztiválzenekart. Az interjúval egybekötött hosszú értékelés a kiváló színvonalat elemezve rámutat: Fischer Iván zeneigazgató, a brit Királyi Zeneakadémia tiszteletbeli tagja idehaza összecsapott a politikusokkal, a koncertteremben pedig a berögzült megszokásokkal. 


1 2 3 4 5 6 7   >