ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: arab

Meglékelték a ThyssenKruppot  – autóalkatrész-gyártótól loptak adatokat

A hazánkban is jelen lévő német ThyssenKrupp cégről derült ki legutóbb, hogy kiberbűnözők áldozatává vált. Az IT-biztonsági megoldásokat szállító, ugyancsak német G Data szoftverház szakemberei szerint azonban nemcsak a nagy, hanem a kisebb cégek is célpontok lehetnek, főleg, ha értékes szabadalmakat birtokolnak.

Promenád a pokolba: Nizza, 2016. július 14.

Nagyon irigylem azokat a politikusokat, újságírókat, szakértőket és hétköznapi embereket, akik egyértelmű, tiszta álláspontra tudnak helyezkedni egy olyan szörnyű merénylet után, mint a tegnap a dél-franciaországi Nizzában történt mészárlás. Irigylem őket, mert nem forognak a fejükben megfejthetetlen kérdések a vallásokról, amelyek nevében ölni is lehet, a lelki sérülésekről...

Arab–zsidó–keresztény család a Damjanich utcában

Kis túlzással egy modern-kori Rómeó–Júlia-történetre bukkantunk a pesti, VII. kerületi Damjanich utcában. Egy budapesti, vallásos zsidó családból származó hölgy egy pusztaszabolcsi katolikus férfiban találta meg a nagy ő-t, s 1959-ben össze is házasodtak. Majd elsőszülött lányuk szűk harminc múlva egy marokkói matematika-professzort választott párjának. S hogy teljes legyen a multikulturalitás: egy párizsi egyetemi kollégiumban ismerkedtek meg, éltek Casablancában is együtt, de 24 éve már Budapesten laknak. A Berkesi család sava-borsát a kulturális különbségek adják, az elfogadás és a tolerancia náluk teljesen magától értetődik.

Desert Falcons: arab kiberkém-csoport és áldozatai

A Kaspersky Lab globális kutató és elemző csapata (GReAT) felfedte a Desert Falcons-t, a kiberkémekből álló azt a csoportosulást, amely elsősorban a Közel-Kelet nagy és tekintélyes szervezeteit célozza, de független személyek is vannak az áldozataik között. A Kaspersky Lab szakértői őket tekintik az első ismert arab csoportnak, amely kiber-zsoldosaival teljes körű kiberkémkedési műveleteket fejleszt és hajt végre.

Karácsony Betlehemben – jelentés a Születés barlangjából

A szerző  az élettől kapott különlegesen szép ajándéknak tekinti, hogy több, mint fél évszázados újságírói tevékenységének egy karácsonyát – éppen 15 éve, 1995-ben – a Szentföldön tölthette. „Sub Rosa – avagy megíratlan megírandók” címet viselő, nem nyomtatásra szánt naplójának egy részletében az ehhez az ünnephez kötődő emlékeit dolgozta fel. Ezzel ismerteti meg az Infóvilág olvasóit.

Kulturális szakdiplomaták a spanyol és az arab nyelvű világban is Hiller István oktatási és kulturális miniszter döntött a Madridban és Abu Dhabiban létesítendő oktatási-kulturális szakdiplomata-posztokra kiírt pályázat nyerteseiről. A tárca vezetője a bíráló bizottság javaslatát figyelembe véve hozta meg döntését. A szakdiplomaták november 1-jén kezdik meg felkészülésüket a külszolgálatra.

1 2   >