ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: aranycsapat

Puskás Ferenc, Hidegkuti Nándor – Madrid, Bernidorm, Kairó

Az ötvenes évek magyar Aranycsapatának labdarúgói 1956 után – hosszabb nyugati portyát követően – részben hazajöttek, részben azonban a külföldön maradás mellett döntöttek. Az előbbiek között jegyzi a sporttörténelem Hidegkuti Nándor (1922–2002) nevét, aki számos más siker mellett a londoni 6–3 középcsatáraként a Wembley-ben belőtt három góljával írta be magát a magyar labdarúgás krónikájába.

A mi drága pontjaink

Megint megyünk a pontokért. Pireuszba megyünk, ahogy korábban Stockholmba, Rotterdamba vagy Bukarestbe, mert azok a pontok mindig messze vannak, olykor elérhetetlen távolságban. Egykoron nem volt gondunk a pontokkal, nem kellett kuncsorogni utánuk, szinte maguktól jöttek, a régi világban még kettesével, csak mire a hármas járt, addigra elveszett a Budapestre mutató iránytű. 

Buzánszky Jenő 85 éves – a futball és a két „utolsó mohikán” Születésnapján köszöntötték Buzánszky Jenőt (a régi szép időkből származó képen), a magyar labdarúgás egyik legendáját. Rajta kívül már csak Grosics Gyula él az egykori Aranycsapatból. Mindkettejük nagy szívfájdalma, hogy nem lehetnek – ki tudja, meddig – tagjai a „nemzet sportolói” csapatának.