ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: automata

Coolpix W100: víz- és ütésálló strandmasina

Utazáshoz, vizes nyaraláshoz, túrázáshoz egyaránt jól alkalmazkodó kompakt fényképezőgépet bocsátott ki a Nikon. A japán gyártó 13,2 megapixeles Coolpix W100 fotomasinájának nem árt a tengervíz sem, sőt akár egy óra hosszat fényképezhet vele a használója a víz alatt, és ha netán leejti, meg sem kottyan neki.

Meganews: a jövő újságosstandja – helyben nyomtatott sajtótermékek

A Ricoh nyomtatási technológiáját választotta a Meganews Sweden, ami a világ első, azonnali nyomtatással működő újságosstandját kínáló vállalkozás. A Meganews merőben új szolgáltatásával a sajtótermék címének kiválasztása után kinyomtatható és megvásárolható az adott újság.

Megkapta az Alstom az M4-es típusengedélyét – jön a vezető nélküli, automata metró

Az Alstom Transport megszerezte a 4-es metróvonalra gyártott új metrószerelvények típusengedélyét a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól. Az engedély birtokában az Alstom megkezdheti a szériavonatok folyamatos szállítását Budapestre. Az Alstom két prototípus-szerelvényt már elkészített; az egyik utastere a végleges kialakítású, azaz a későbbiekben bevezetendő automata üzemre tekintettel nincs benne ideiglenes vezetőfülke sem.

Gyepmester, de nem sintér – napelemes fűnyírórobot  Automata gyepmester (nem sintér!) tartja karban a füvet – feltéve persze, ha hajlandó erre a tulaj súlyos százezreket, akár egymillió forintot költeni. A Husqvarna csodagépe ugyanis nem olcsó mulatság, ám annak mindenképpen érdemes rászánnia a pénzt, aki ad a környezetvédelemre, a takarékos áramfelhasználásra, vagy netán féltékeny a kertészre…
Egyedülálló ötlet megvalósulását jelentette ma a Coca-Cola Magyarország: a világon elsőként mutatta be az interaktív CokeStationt, az érintőképernyős üdítőital-automatát, amely amellett, hogy megfelel eredeti hivatásának, folyamatosan változó és bővülő multimédia-szolgáltatásra is alkalmas. Szomjat olt, tájékoztat, szórakoztat. A CokeStation segítségével küldhető „freecard”, készíthető az automata előtt állóról testre szabott háttér kiválasztása után fénykép, amely nyomban tovább küldhető elektronikus levél mellékleteként vagy multiméda-üzenetként mobiltelefonra. Ugyanez megtehető az üdítőital-automatából letöltött csengőhanggal, mobiljátékkal is. Az első CokeStation automaták a napokban jelennek meg (egyelőre) Budapesten.