ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: bázisállomás

Vodafone 98,3

Már csak 1,7 százalék hiányzik ahhoz, hogy teljes, azaz 100 százalékos legyen a Vodafone 3G mobilinternet-lefedettsége hazánkban – derült ki a társaság ma déli sajtótájékoztatóján. Diego Massida, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója természetesen a jelenlegi pontos arányt közölte: 98,3 százalék.

Fülöp-szigetek: magyar közreműködéssel épült mobilhálózat az ítéletidő után

Ma üzembe helyezte a Fülöp-szigeteken a Vodafone Csoport Alapítvány hordozható bázisállomásokból álló mobil hálózatát, amely egyrészt a segélyszervezetek életmentő munkáját segíti, másrészt pedig lehetővé teszi a helyieknek, hogy elérhessék szeretteiket a katasztrofális tájfun után.

Okostelefonok: a hang- és adatminőség határozza meg a fogyasztói hűséget

A fejlett országokban a mobil-előfizetők csaknem kétharmada szorgalmasan használja az internet alapú szolgáltatásokat – derült ki a Nokia Siemens Networks „Előfizetők megszerzése és mgtartása 2013-ban” című jelentéséből[1]. A dokumentum arról is beszámol, hogy csaknem ötödével nőtt tavaly az olyan mobilhálózati szolgáltatásokat aktívan használók száma, mint az email vagy az online navigáció.

Hiperneten száguldhatnak a Telenor-előfizetők – szupergyors hálózatfejlesztés

Biztosak lehetünk benne: nem csupán a szaksajtó munkatársait lepte meg mai bejelentésével Christopher Laska, a Telenor Magyarország Zrt. vezérigazgatója, hanem mobilszolgáltató vetélytársait is, amikor kiderült: jó fél évvel a tervezett határidő előtt, mostanra befejezte újgenerációs mobilhálózatának a kiépítését. A cég magyarországi történetében legnagyobb szabású hálózatfejlesztés megkezdésekor, tavaly szeptember végén  azzal számolt a társaság, hogy a munka akár a jövő nyári eltarthat.

Hipernet a Telenortól: a sebesség szédületében

Holnaptól új, sebesség alapú mobilinternet-csomagokat vezet be a Telenor. Az új nemzedékű tarifacsomagok mellett a mobilszolgáltató Hipernetre alkalmas eszközei körét is bővíti a szolgáltató, mivel a 42 Mb/mp sebességű hálózatának kiépítésével párhuzamosan megújítja és a nagyobb kapacitású hálózatra hangolja mobilinternet-kínálatát.

Telenor: gyorsítás másodpercenként 42 megbitre

Az eredetileg bejelentett 21 Mb/mp kétszeresére, 42 Mb/mp-re gyorsítja Hipernet szolgáltatását a Telenor. Miután a hálózatfejlesztés részeként 584 bázisállomáson már megtörtént az átállás, a minden eddiginél gyorsabb és nagyobb kapacitású, akár 42 Mb/mp névleges maximális letöltési sebességet szavatoló mobil szélessáv a fővárosban és környékén érhető el. Ezzel a Telenor Magyarország rendelkezik jelenleg hazánk legkiterjedtebb HSPA+ hálózatával. 


1 2   >