ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: bérek

Elhibázott adórendszer – méregdrága foglalkoztatás – alacsony bérek

A magyar gazdasági fejlődés esélyeit rontja a súlyosan elhibázott oktatás- és foglalkoztatáspolitika – írja a többi között Katona Tamás kandidátus, a közgazdaság-tudomány habilitált doktora az Infovilág rendelkezésére bocsátott legfrissebb elemzésében.

Okos és látványos béremeléssel fékezhető a magyar munkaerő kivándorlása

A tehetséges munkaerő kivándorlása nagy feszültségeket okoz a hazai munkaerőpiacon, a magyar vállalatoknak harcba kell szállniuk európai versenytársaikkal a dolgozók megtartásáért. A munkaerőhiány különösen a középső és a nyugati országrészben jelent súlyos problémát.

Orbán nem őrültebb, mint Berlusconi vagy Sarkozy

Tamás Gáspár Miklós szerint Orbán Viktor nem őrültebb, mint Berlusconi vagy Sarkozy. Roppant ügyesen vegyíti a neoliberalizmus elleni retorikát a neoliberális módszerekkel, ideértve az alacsony adókat, a vállalkozóknak adott ösztönzőket és a szociális támogatás egészen brutális csökkentését. A filozófus minderről a Jacobin amerikai baloldali folyóiratban értekezik.

Fokozatos fékeződés – harmadára zuhan jövőre a GDP-növekedés

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a gazdasági növekedés a következő negyedévekben tovább lassul. A növekedést eddig segítő tényezők – az EU-támogatások tetőzése, a májusig kedvező európai konjunktúra, a rezsicsökkentés – átmenetiek.

Workania-felmérés: négy év után újra többet mernek kérni az álláskeresők

Az idei első negyedévben az álláskeresők 13%-kal több bért kértek, mint esztendővel ezelőtt. Legutóbb négy éve nőtt ilyen mértékben az elvárt fizetések nagysága. A nők bérigénye viszont harmadával alacsonyabb a férfiakénál – derül ki a Workania állásportál legutóbbi kutatásából. A legkevesebbet Borsod-Abaúj-Zemplén (144 ezer), Hajdú-Bihar (150 ezer) és Szabolcs-Szatmár-Bereg (152 ezer) megye álláskeresői kérik. (Kép: stern.de)

Fejérben nőttek, Nógrádban csökkentek a leginkább a bérek

A fővároson kívül a győri és komáromi régió mellé Fejér megye lépett elő a legjobban fizető megyék közé – írja a www.fizetesek.hu. Továbbra is Békés és Nógrád megyében éri meg legkevésbé munkát vállalni. Minél nagyobb egy cég, annál többet fizet az alkalmazottainak vidéken is.


1 2   >