ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: börtön

„Nézz Kossuth szemébe!” – Ünnepi újdonságok a Nemzeti Múzeumban

Március 15-ike ünnepének közeledtével a Magyar Nemzeti Múzeum két új szerzeményével örvendezteti meg látogatóit. Az újdonságokat ma, március 13-án mutatták be a sajtó képviselőinek. Első alkalommal látható Budapesten a Kossuth Lajosról az Egyesült Államokban 1852-ben készült dagerrotípia (vásárlási értéke 23 ezer dollár!) Kiállították továbbá a márciusi ifjak egyike, Oroszhegyi Józsa börtönévei alatt faragott emlékpoharát is.

Átalakuló drogfogyasztás, új kihívások

A dizájner drogok néhány évvel ezelőtti megjelenése és elterjedése teljesen megváltoztatta a drogfogyasztási szokásokat, új kihívások elé állítva nemcsak az addikcióval foglalkozó szakembereket, hanem a társadalomtudósokat is. Amíg az általános kilátástalanság nem változik, addig továbbra is csak az lesz a cél, hogy az érintettek a szerek segítségével „kiszálljanak”. Az általánosan rossz fizikai és mentális állapot a droghasználat melegágya.

Bécsben börtönbe csukhatják a busz- vagy villamosvezető bántalmazóját

Egy módosító törvényjavaslat nyomán szeptembertől akár két év börtönbüntetést is kiszabhatnak arra, aki tettleg bántalmazza a bécsi busz- és villamosvezetőket, valamint jegyellenőröket. A szigorításra az egyre gyakoribb támadások miatt volt szükség. A bécsi közlekedési vállalat 2013 óta ötpontos programot hajt végre munkatársai biztonságának növelése céljából.

Esterházy János – Mírov, Varsó, Prága

Gróf Esterházy János (1901–57) előkelő főnemesi családból származott. Az apja korán meghalt, anyja özvegyen nevelte, két testvérével együtt. A család 5000 holdnyi birtokának kilenctizedét veszítette el a trianoni békével Csehszlovákiához csatolt országrészben a földreform miatt.

Viszkis a vásznon

Egy mukkot sem az MNB-ről, pazarlásról, hűtlen kezelésről, rokonokról. A hír most nem erről szól. Igazából politikai tartalma sincs, a devizahitelesek a bankár Gyurcsány-kormánnyal a spájzban. A reflektorfényben most nem a bankok, hanem egykori kirablójuk Ambrus Attila, a Viszkis feszít.

Pengekerítésgyár made in Hungary – Magyarországon lebontják a demokráciát

Az utóbbi évek válságai közül továbbra is a bevándorlás fenyegeti leginkább az Európai Unió fennmaradását – állapítja meg a The Wall Street Journal. A tavaly érkezett egymillió ember nem annyira azért váltott ki pánikot, mert lehetetlen volna fogadni ekkora tömeget, hanem mivel elharapózott a félelem, hogy itt csupán egy hatalmas jéghegy csúcsa látszik. És bár a szám lényegesen csökkent az utóbbi időben, a kétségbeesés érzete megmaradt. Az EU most a migránsok áttelepítésével küszködik, amit több közép- és kelet-európai állam elutasít. Az ellentétek ez ügyben potenciálisan már a közösség alapvető értékeit veszélyeztetik: a demokráciát, a jogállamot és az emberi jogokat.


1 2 3   >